Zondag 23 februari 2020, 13.00 uur

De poort is dicht….de spanning bouwt langzaam op bij de groep die klaar staat om de arena van confetti te betreden… De hoofden van het publiek draaien naar de dichte poort waar over enkele seconden de volgende groep zijn opwachting zal maken. Dan zwaait de poort open…onder begeleiding van de omroeper, kilo’s confetti en een grote dosis enthousiasme start de groep zijn route over de strip van de Bladel. Een strip waar de deelnemer centraal staat en waar het publiek ogen te kort komt…

Dit jaar is de carnavalsoptocht in Bladel anders dan in de omliggende dorpen. Een ander parcours, een andere beleving, meer te doen rondom de optocht maar vooral speciaal om mee te doen voor de deelnemers.

Waarom anders dan anders? Omdat we een optocht willen organiseren voor de deelnemers, een optocht waar zij centraal staan, waar het draait om hun creaties! Een optocht welke een belevenis is…niet alleen als deelnemer maar ook als toeschouwer.

Wat is er dan anders dan anders?
1. Een levensgrote poort waarachter de deelnemers (individueel, loopgroep en wagens) zullen opstellen zonder dat het publiek ze kan zien
2. Een enthousiaste omroeper die de deelnemers op grootse wijze zal aankondigen alsof ze het WK gewonnen hebben
3. Een optocht lengte van maar 900 meter waardoor het overal druk zal zijn langs de route
4. Volop vertier langs de route met eten, drinken en vermaak
5. Een knallend einde op de markt met een onthaal op de feestlocatie van de Muggezifters waar je ook meteen iets kunt eten in de vele pop-up eettentjes die er zullen staan
6. Een kinderoptocht die het publiek al warm zal maken

Een optocht die anders is dan anders…voor de toeschouwers maar vooral voor de deelnemers. Daar wil toch iedereen bijzijn?

En de prijsuitreiking? Die begint om 20:00 in de tent op de Markt. Aansluitend gaat Lamme Frans het dak van de tent spelen. Een feest gegarandeerd!

Wil je dit niet missen? Schrijf je dan in als deelnemer via deze link.

De optocht zal op zondag 23 februari om 13:00 vertrekken vanaf de BP aan de Bleyenhoek in Bladel en eindigen op de Markt.