De Blaalse Zittingsavonden zijn voor veel plaatselijke artiesten een platform waar zij hun creatieve talenten kunnen tonen.

Was in het verleden het duo Ton en Christian de publiekstrekker en stond Cor Tijssen en het Clien Team (Jan Smets & Ron te Riele) borg voor puur amusement. In de latere jaren werd Hein van Eekert als tonpraoter een fenomeen. Later ging Hein verder samen met zijn broer Mark en vormden zij het illustere duo “M’n Bruur z’n Bruur”. Een nieuw element aan de zittingsavonden voegde cabaretier Frans Lenaers toe. Als Quasi Modo bracht hij een ander onderdeel in. Ook Jack Vosters ontwikkelde zich van tonpraoter tot een cabaretier met een geheel eigen stijl.

Als een van de pijlers van de zittingsavonden mag zeker Jan Smets genoemd worden. In de begin jaren actief met het Clien Team en “les frères  du Basketbal.” De laatste jaren heeft Jan als “De Blaalse Wendbuil” de kern van de zittingsavonden weer nieuw elan ingeblazen, namelijk de plaatselijke perikelen onder de loep nemen.

De laatste jaren brengen “De Gezusters” (Petri Jobse, Marjo van Herk en Nienke van Lieshout) het publiek in vervoering met hun prachtige sketches en liedjes.

En decennia lang zorgt dansgroep High Energy voor verrassende dans optredens.
Uiteraard willen wij niemand tekort doen die wij niet expliciet hebben genoemd, want er hebben nog veel meer artiesten in Den Herd op de bühne gestaan, die het  Bladelse publiek fantastische avonden hebben bezorgd of nog gaan bezorgen!

Graag willen wij u nog eens laten genieten van de prachtige liedjes die tijdens de Zittingsavonden ten gehore zijn gebracht. Hieronder staan enkele van deze memorabele nummers.

 

“Blaal van Toen” (Ton Geurtzen en Chris van Gorp)

Wie kent ze niet…, een van de vele hoogtepunten van de Blaalse Zittingsavonden van de jaren ’80. Luister en geniet van pure nostalgie.

 

1: Blaal van Toen 2: E-3 strand 3: Bakkie 4: Hondenbelasting 5: D’n Ouwe Toren 6: Vorst Jan 7: Blaalse Wend 8: Nittersel 9: ‘t Cronven 10: Fruitliedje 11: Vrijpaadjes 12: Blaal-Beerse 13: Bredasebaan

 


Uiteraard mogen in dit historisch muzikale overzicht de prachtige nummers van “M’n Bruur z’n Bruur” (Hein en Mark van Eekert) niet ontbreken.

 

 

1 ZAP2 Sniederslaan3 Liever4 Chiewawa5 De zee6 Onze kees7 Laot ok mer8 De Bloes,a1 Muuga2 On Zoomaa3 Drollena4 Kienena5 Zundappa6 Te dika7 Den Doesa8 Heinob1 Tante Sjaanb2 doe toch wak doeb3 Merregeb4 De Kempenb5…ut nieb6 kendediemars,b7 Zjeu de boeleb8 petje