Tijdens de eerste editie van ‘Met de Prins aan Tafel’ (de opvolger van de carnavaleske Raadszitting) werd door Prins Karrottini de 33e Mie Moors Memorial, een van de belangrijkste onderscheidingen van CV De Muggezifters, uitgereikt aan Koninklijke Harmonie L’Union.

 

‘De harmonie’ is in Bladel al 175 jaar een vereniging die een verbindende factor is binnen de gemeenschap. Ook tijdens diverse carnavalsactiviteiten verleent zij al decennia lang haar muzikale medewerking.

Volgens voorzitter Leo van Overbeek van De Muggezifters voldoet ‘de harmonie’ aan alle kenmerken die ook Mie Moors zo onderscheidend maakte. ‘Mie Moors was een sterke vrouw, arbeidzaam, intelligent, sterk van persoonlijkheid en van gezondheid’. Ondanks het feit dat het lastig is om over de ‘Harmonie’ als een persoonlijkheid te spreken kun je veel van deze eigenschappen ook toedelen aan ‘de Harmonie’ als vereniging en veel van haar leden.

De voorzitter sprak de hoop uit dat de samenwerking tussen verenigingen in Bladel intensiveert, in het bijzonder tussen L’Union en De Muggezifters, om binnen de Bladelse gemeenschap de zo belangrijke verenigingsactiviteiten in stand te kunnen blijven houden.