De kop is eraf bij de Muggezifters; carnaval is nu echt begonnen. Met twee heerlijke zittingsavonden was het twee avonden full house in Cultureel Centrum Den Herd. Vrijdag genoten de senioren van Bladel van een humoristische avond. PC55 – net zo jong van geest als de aanwezigen – schoof aan.

 

Meteen vanaf het eerste begin was het raak op de zittingsavond; High Energy deed hun naam eer aan en gaven een wervelende show weg. Zowel de mini’s als de junioren en senioren kozen voor het thema ‘jungle’ en de dansers en danseressen haalden werkelijk alles uit de kast. Stoer, lieflijk, sierlijk, pittig en uitermate ritmisch werden de dansen opgevoerd. Een lust voor het oog, zeker door de kleding die ze droegen; het lijkt elk jaar beter en energieker te worden. De jeugd van Percussiegroep L’Union kregen vorig jaar de Frans Lenaersbokaal en dat was een terechte prijs voor dit aanstormend talent. Ook de oudere percussieleden kwamen sterk voor de dag.

Verwarring in de zaal toen duo Fris & Fruitig opkwam want het publiek telde toch echt vier artiesten. Rita, Jo en Bets brachten een vierde speler mee: Hein. Laat hij nou afgelopen jaar met Bets getrouwd zijn maar of het zo’n gelukkig huwelijk is? Het lachje van Hein vertelde de aanwezigen genoeg; voldoende stof voor een volgende show. Tonpraters Peter van de Maas en Christel van den Dungen lieten zien waarom ze veelgevraagd artiesten zijn; Peter stond niet voor niets in de finale van het Keienbijtersfestival. Als ‘mister’ van een klas met hoogbegaafde leerlingen wist hij het publiek tot tranen van het lachen te krijgen.

Jack Vosters sloot de avond af met zijn typetje Per Ongeluk. Met twee armen in het gips, bracht hij verslag uit van zijn ongelukkige leven, vooral met ‘ons Kee’. Hij was goed op dreef en bleef perfect in zijn rol. Uiteraard spaarde hij Prins Karrottini niet maar die maakte het goed door zijn handtekening op het gips te zetten. De uitsmijter werd gebracht door vijf oud-Prinsen die het Bladelse carnavalslied van 2018 zongen. Al met al was de Bladelse Zittingsavond een ijzersterke, al miste het de lokale actualiteit maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de vele grappen en grollen.

Bron: PC55-Renate Pijnenburg