Carnaval valt vroeg dit jaar en daarom wordt er bij De Muggezifters hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Het eerste dat op het programma staat, is de bekendmaking van de nieuwe Prins en Jeugdprins van de Muggelarven. Dat gaat gebeuren tijdens de Bonte Mugge Party op zondag 7 januari 2018 om elf minuten voor twee in CC Den Herd in Bladel.

Nieuws
Een nieuw jaar brengt nieuwe dingen, althans als het aan de Muggezifters ligt. Voorzitter Leo van Overbeek vertelt: “We gaan dit jaar een paar keer een nieuwe weg in, dat klopt. We verklappen nog niet alles maar het eerste kan het publiek al gaan meemaken op de Bonte Mugge Party. Wat het is, zeg ik niet maar het heeft iets met de outfit van de Raad van Elf te maken.”

Acts
Aan de inhoud van de prinsbekendmaking  verandert niet veel. “Dat is gewoon altijd een leuke middag waarbij de spanning naarmate de tijd vordert, steeds meer oploopt. Veel mensen willen toch weten wie de Prins wordt. In het programma komen een aantal bekende acts voorbij, zoals een optreden van High Energy, de act van de Broederschap, afscheid van de oude Prins en de presentatie van het nieuwe carnavalslied. Dit jaar is de tekst geschreven door Roberto Panjoel, zingen De Muggezingers (vijf oud-Prinsen) het lied en is de muziek ingespeeld door Jolanda van den Berghe. ‘Uit liefde voor het feest’ heet de nieuwe hit en het is een fraaie meezinger”, aldus de voorzitter. Vóór de pauze vindt de presentatie van de nieuwe Jeugd Prins van de Muggelarven plaats. De commissie jeugd heeft hiervoor weer een leuke ‘onthulling’ in elkaar gezet.

Wie wordt het?
Het draait op de eerste zondag na 1 januari natuurlijk maar om één ding: wie zwaait er komend carnavalsseizoen met de scepter in Bladel? De voorzitter houdt de kaken stijf op elkaar. “Prachtig dat het nooit uitlekt”, vindt hij. “Het is elk jaar een verrassing en het rumoer is dan ook groot als hij eenmaal op het podium staat. Je ziet het na de pauze altijd drukker worden.” Tot en met de pauze kan er geraden worden wie Prins wordt en er worden talloze briefjes ingeleverd, waar doorgaans slechts een paar juiste bij zijn.

Gezellig maar kort seizoen
Van buiten de dorpsgrenzen komt dit jaar ‘Qukske dur bai!’, een muzikale cabaretgroep. Ze brengen een Duitse act die prima aansluit bij de ‘Rosenmontag’ die dit jaar met carnaval weer op het programma staat. Daarover in een later stadium meer. Na afloop van de Bonte Mugge Party kan de foto van de Prins en de Jeugdprins in carnavalskrant De Muggesteek, die dan hals over kop naar de drukker moet en vrijdag 12 januari moet zijn bezorgd. “Dat moet omdat op zaterdag 13 januari de eerste voorverkoop van de zittingsavond is”, legt Leo uit. “Het is een kort carnavalsseizoen maar het dreigt een zéér gezellig seizoen te worden. Het begint met de Bonte Mugge Party waar iedereen van harte voor is uitgenodigd.”

Voor het complete programma, klik op programma

Bron: PC55, Renate Pijnenburg