Het publiek stroomde afgelopen zaterdag massaal naar de Bladelse markt voor de derde editie van 100 % Blaal.
De hele avond door volgde het ene talent het andere op, begeleid door de OfGeZatBand, voor de gelegenheid aangevuld met gitarist Carlo Luijten.
Van zeven tot half één was het volop genieten geblazen.

 

100% Talent
100% Blaal begon dit jaar een uurtje eerder; jong talent mocht het eerste uur het podium op. Leerlingen van Chris van de Vijfeijke en Bas Soetens lieten horen wat ze de afgelopen jaren geleerd hebben. Veel, zo bleek al snel; een lust voor het oor en oog. Uiteraard ontbraken The Black Swords niet; het publiek verzamelde zich rond het podium om geen noot te hoeven missen; na afloop werden talloze handtekeningen uitgedeeld.

100% Gruwelijk
Stipt om 20.00 uur trapte de OfGeZatBand af met een aaneenschakeling van gastoptredens, hits en meezingers. Van André Hazes tot The Beatles en van Anouk tot Tina Turner; het kwam allemaal voorbij tijdens de explosie van muzikaliteit en performances. “Het was gruwelijk”, zouden sommige BN’ers zeggen. En gruwelijk was het: gruwelijk gezellig, gruwelijk goed, gruwelijk lekker weer en gruwelijk smakend naar meer.

Vuurwerk
Het programma werd een korte tijd onderbroken voor een romantisch huwelijksaanzoek waarop hartgrondig ja werd gezegd; de liefde vierde hoogtij. Het hele spektakel werd afgesloten door vuurwerk maar het echte vuurwerk had toen al plaatsgevonden; op het podium. Duizenden mensen zongen mee, dronken wat en genoten van al het talent dat optrad. De organisatie kan haast niet anders dan besluiten dat ook in 2018 100% Blaal wederom zal losbarsten op de Bladelse Markt. Het publiek kan niet wachten; de artiesten staan in de rij; talent is er meer dan voldoende in de regio en het weer schijnt al rekening te houden met de datum: 7 juli 2018

Verslag Renate Pijnenburg, PC55
Voor de foto’s klik op: