Jetzt geht’s los!


De Muggezifters gaan op de Duitse tour, Rosenmontag in Bladel

 

Tijd voor een verandering, dachten ze bij De Muggezifters. Blijven vernieuwen en vooral de samenwerking opzoeken met andere horecagelegenheden en verenigingen. Carnaval vier je namelijk samen en dat snappen ze heel goed bij De Muggezifters. Het resultaat is een gezellige Duitse oktoberfest-achtige dag. Wo is das feeschtjen? Hier ist dat feeschtjen!

Rudies Kneipe Quiz
Al jaren staat in Bladel op maandag de ludieke alternatieve raadszitting op het programma, dit jaar om 13.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. De jaarlijkse kroegentocht kon wel een nieuwe impuls gebruiken. De Muggezifters hebben zich ingespannen om van de kroegentocht op maandag weer een topdag te maken. Leo van Overbeek: “We hebben intensiever de samenwerking met de harmonie en de horeca opgezocht, die allemaal heel enthousiast reageerden en we hebben nu iets goed in handen: Rudies Kneipe Quiz. Vanaf drie uur is het dweilen langs de Bladelse horeca. In elk café – Ambiani, de Baron, Borreltijd, D’n Bel en d’n Aanloop – liggen vanaf 15.00 uur formulieren klaar met elf quizvragen. In elk café andere vragen natuurlijk. Je kunt individueel of in teams meedoen en in elk café is een mooie prijs te winnen. Iedereen is vrij om te kiezen op welk moment welk café bezocht wordt, als de formulieren maar vóór 20.00 uur zijn ingeleverd.”

Deutsche Schlagerabend
Wie alle cafés bezoekt en alle vragen invult en de bonusvragen beantwoordt, gaat mee voor de hoofdprijzen, ludiek en carnavalesk; iets met Bier und Kartoffeln. Leo: “In de raadszaal van het gemeentehuis en ’s avonds in Den Herd liggen lijsten met bonusvragen voor meer kans op de hoofdprijs.

Beste verklede man en vrouw
In elk café maakt de uitbater foto’s van de best verklede man en vrouw, stuurt die door naar De Muggezifters en het publiek kiest uiteindelijk de mooist verklede  man en vrouw van Bladel uit. Ook die wint een ludieke prijs. Dat laatste gebeurt ’s avonds in Den Herd waar vanaf 20.30 uur de Deutsche Schlagerabend van start gaat. Met toepasselijke muziek en hapjes. We gaan voor de gezellige sfeer die je ook terugziet op de Duitse Oktoberfesten. Het Schlagerfest is in de foyer van Den Herd om de sfeer van een Duitse kroeg goed te kunnen krijgen.

Bron: Renate Pijnenburg, woordbureau.nl / PC55