Straffe ‘Blaalse wend’ op zittingsavond Muggezifters

Tijdens de zittingsavond van de Muggezifters werd vooral de minachting voor de sportschool geaccentueerd door Nienke van Lieshout en Marjo van Herk en er werd over een wel heel vreemd dieet gesproken door een speciale diëtist, gespeeld door Jack Vosters.
Locatie: Den Herd, Bladel
Datum: 11-02-2017
Organisatie: CV De Muggezifters
Gezien door: Wim Claassen

In zijn statuur als dorpsdichter van Bladel, gaf de ‘Blaalse Wendbuil’ Jan Smets, uiteraard in dichtvorm, zijn visie op het rijk geschakeerde Bladelse leven. Binnenkort gaan de Bladella-spelers, uit oogpunt van sponsoring, met oorlabels spelen in plaats van rugnummers, zo voorzag hij.

In een creatie van Toon Hermans ging Jos Heuveling bij het carnavalsbestuur op auditie, want het bestuur is licht bezorgd waar het gaat om het lokale tonpraten voor de toekomst. Die gedachte werd vooralsnog gelogenstraft door de (drie!) optredens van Nienke van Lieshout en Marjo van Herk.

Eerst brachten zij een ode aan de dorpsdichter, in hun tweede creatie bezochten ze in een sfeer van nostalgie de oude ‘Blaalse’ kroegen om vervolgens hun afkeer van de sport(school) te onderstrepen. En ja, het ‘kauwgom-kauwen’ hoorde daar helemaal bij!

Laatste hap
Ondertussen had Hans Keeris laten horen waarom hij de Brabantse kampioen tonpraten is geworden. Jack Vosters kroop als Dick van Dun in de rol van diëtist. In zijn praktijk ‘De laatste hap’ prepareerde hij muggen die vet in plaats van bloed moesten gaan afzuigen.

Het beste van de avond werd tot het laatst bewaard. Hein van Eekert liet zien waarom presentator Jesper Soetens hem als podium-icoon aankondigde, inderdaad de slagroom op de zittingstaart.

De leukste mop
Man en vrouw betwisten bij de rechter het voogdijschap over hun zoon. Man betoogt: ,Als je vijf euro in een sigarettenautomaat stopt, voor wie is dan het pakje sigaretten, voor degene die het geld in de automaat stopt of voor de automaat?’

Bron: Eindhovens Dagblad 13-02-2017