Met volle teugen genieten van de tweede editie

Sfeerimpressie 100% BLBLADEL – Op de eerste echt mooie dag van juli werd de Markt in Bladel ’s avonds één grote kolkende massa van mensen die van een goed feestje houden.
En feest was het. De AVRO/TROS heeft ‘Muziekfeest op het plein’ met allemaal grote namen uit de muziekindustrie. Bladel heeft 100% Blaal met heel veel lokale artiesten en dat is minstens zo gezellig, om niet te zeggen vele malen gezelliger.

Verrassend
Alsof het zo moest zijn, was 9 juli een prachtige dag; iets minder warm dan tijdens de eerste editie van 100% Blaal, maar in de avond nog altijd zeer aangenaam van temperatuur.
De vele, vele toeschouwers genoten van de vele optredens die begeleid werden door
De OfGeZatBand.
Deze band, voor de gelegenheid uitgebreid met gitaarvirtuoos Carlo Luijten, weet inmiddels wel hoe je een goed feestje moet maken, dankzij de inmiddels vijf jaar ervaring. Artiesten durven zichzelf bij 100% Blaal uit te dagen en zingen nummers die normaal niet in het repertoire voorkomen. Zangers en zangeressen die normaal solo op de bühne staan, vormen groepjes met héél verrassend resultaat. Rock en pop, afgewisseld met smartlappen en op wisselende plekken op de Markt blaasmuziek van de Wendband.

Voor herhaling vatbaar
Het publiek dat massaal toegestroomd was, genoot intens van de optredens en van elkaar. De horeca draaide een topavond want afgelopen zaterdag was de Markt één. Prima zicht op het podium, of je bij de cafés of gewoon op het plein zat. De organisatie had het druk en was constant in de weer maar als het volk zó geniet zoals ze deden, dan is een stapje extra zetten geen enkel probleem. Nog altijd is niet zeker of er volgend jaar weer een editie komt van 100% Blaal maar als het aan de artiesten en het publiek ligt, dan is die discussie eigenlijk al gevoerd: natúúrlijk komt er volgend jaar een vervolg. Want die massale polonaise aan het eind van de avond roept om een herhaling. De veelgehoorde uitspraak van frontman Peter Bons vat alles samen, voor zowel artiesten, organisatie en publiek: dank je wél!

Bron: PC-55 door Renate Pijnenburg