Ook de tweede editie van 100% Blaal was een enorm succes.

100-BL 2016Zaterdagavond half acht. Alle terrassen rondom de markt in Bladel zijn volgelopen. Want om acht uur gaat de tweede editie los van 100% Blaal en iedereen wil daar bij zijn.

Een muziekfeest met artiesten van eigen bodem. Vorig jaar nam carnavalsvereniging De Muggezifters het initiatief voor dit eenmalige evenement, zo vertelt Tom Maas. Als lid van de organisatie is hij vanavond min of meer overdonderd door de enorme toeloop. “Door het succes van vorig jaar schreeuwde het publiek om een vervolg. Aan die sociale druk konden we geen weerstand bieden. Met dank aan de weergoden denk ik dat er vanavond zo’n 2.500 bezoekers op de been zijn, van jong tot oud. Ook gezinnen met kinderen zijn present, het past helemaal in het open karakter dat we nastreven.”

De formule is een schot in de roos. De leden van de OfGeZatBand begeleiden de ‘Blaalse’ artiesten en brengen afwisselend ook zelf een flink aantal nummers ten gehore. Met het nummer Iedereen is van de wereld trekt de band alle registers open. Nelleke van de Borne bereikt met Somebody to love een hogeschoolniveau en Dré Waterschoot uit Hoogeloon geniet want ‘waar muziek is ben ik ook’.

Ondertussen gaan op de terrassen de tafels aan de kant en gaan de voeten van de vloer. Piet van Guluck die de organisatiekar mee trekt kan zich nauwelijks vrijmaken achter de bar. “Onze inspanningen van de voorbereiding betalen zich vanavond letterlijk uit en komen ten goede aan de clubkas. Er is waardering voor het niveau van de optredens en dat danken we met name aan de band.”

Tegen elven staan Gerard en José Bakermans uit Hapert te trappelen om Noor Kaethoven te zien optreden. “Noor is een bekende van ons maar we genieten ook van de gezellige sfeer.”

Aan het eind van de avond is een ding duidelijk: als het aan het publiek ligt kan men aan de voorbereiding voor 100% Blaal in 2017 al beginnen.

Bron: ED door Wim Claassen