Gebroeders PanjoelNa het daverend succes van vorig jaar vindt er op zaterdagavond 9 juli op de markt in Bladel wederom een groots muziekfestival plaats, georganiseerd door CV de Muggezifters.
De entree is gratis!

Diverse artiesten van Bladelse bodem zullen onder begeleiding van de “OfGeZatBand” live zingen/optreden tijdens “100%-BL”.

De komende weken zal een aantal van deze artiesten zich middels een foto en leuke wetenswaardigheden presenteren.

Hieronder lees je alle ins en outs van: De Gebroeders Panjoel

Wie zijn jullie? Vertel eens iets over jezelf:
Wij zijn de gebroeders Panjoel (resp. Jan, Wil, Theo, Jos en Gerard), normaliter aangevuld met neef John Damen en zwager Ruud Vrijsen, die soms bij gelegenheid een optreden verzorgen voor algemeen publiek. Oorspronkelijk zijn wij allemaal afkomstig uit Reusel, maar al jaren geleden hebben Jos en Gerard hun toevlucht gezocht en gevonden in Bladel. Waarschijnlijk geeft dit laatste feit ons het “recht” om op te mogen treden tijdens 100% Blaal op zaterdag 9 juli a.s. op de markt in Bladel, waarmee wij zeer vereerd zijn.

Zingen was bij ons thuis vroeger al een hobby van iedereen. Het is ons als het ware met de paplepel ingegeven door onze pa en ons ma. Bv bij de afwas (waar doen ze dat tegenwoordig nog met de hand?) werd standaard altijd gezongen waarvan je dan weer een beetje goede zin kreeg, want afwassen of drogen zelf was niet onze favoriete bezigheid. Meehelpen in het gezin van 8 personen was een must en onze enige zus Margriet hoefde natuurlijk ook niet overal voor op te draaien. Ook waren wij vroeger al allemaal lid geweest van het jongenskoor o.l.v. frater Supplisius. Ja zingen is en blijft leuk en dat hopen wij ook dat het publiek dat gaat vinden op zaterdagavond tijdens 100% Blaal.

Wat hebben jullie met muziek?
Dat mag dus duidelijk zijn denken wij. Van ons hoeven ze geen CD’s te gaan maken, maar wij denken dat wij voldoende in onze mars hebben om het publiek met het een en ander te kunnen vermaken. In ieder geval vinden wij het leuk om te zingen en het muzikaal begeleiden tijdens onze nummers nemen wij grotendeels ook voor onze rekening omdat we een aantal uitstekende gitaristen hebben die passen bij onze stijl. Tijdens 100% Blaal zal hier en daar de Ofgezatband ons wat extra begeleiden, wat het hopelijk nog tot een groter succes maakt.

Wij zijn voor deze gelegenheid eens een keer nagenoeg voltallig wat wel uitzonderlijk genoemd mag worden. Alleen zwager Ruud Vrijsen was verhinderd, maar onze Wil (woonachtig in Spanje/België) is o.a. speciaal voor dit optreden terug in Nederland gekomen. Hier zijn wij zelf zeer gelukkig mee, want hij maakt ons completer. Onze Wil speelt in Spanje ook op campings en cafés de sterren van de hemel en dat mag hij hier ook wel eens laten horen. Zowel hij als John Damen hebben overigens ook ervaring om als gitarist in menige band gespeeld te hebben en nog doen. Deze ervaring komt ons goed van pas, want waar zouden we zijn zonder een goede muzikale begeleiding.

Welke verwachtingen heb je van het festival “100% BL”?
Wij vinden het heel leuk dat wij hier de kans krijgen om ons eens voor het grote publiek te kunnen presenteren. Voor ons weer eens wat anders en zijn erg benieuwd hoe ons het elektrisch versterkt optreden gaat bevallen.

Natuurlijk hopen wij dat het publiek in grote getalen gaat komen naar dit Blaals evenement en dat wij samen met alle andere artiesten en muzikanten gaan genieten van een fantastische avond. Het weer zal daar ook een grote factor zijn, maar hoe het ook wordt, wij gaan ons best doen en gaan zeker ook zelf genieten van deze avond.

De succesvolle geluiden van het vorig jaar klinken nog duidelijk na en dit moet daar een mooi vervolg op worden, waarvan de klanken nog lang te horen zijn..

Wat wil je nog aan de lezer kwijt?
Hopelijk gaat het publiek flink genieten van het veelzijdig talent wat zich hier in de omgeving bevindt. Wij hopen daar een klein onderdeel van uit te gaan maken. De organisatie van dit evenement is in vertrouwde handen van de Carnavalsvereniging de Muggezifters uit Bladel en hier hebben wij alle vertrouwen in. Vorig jaar is een mooi draaiboek opgesteld door hen en dit jaar is alles weer verbeterd en aangepast. De mensen die hier de kar trekken kennen wij en dat komt ook dit jaar weer helemaal goed.

100% BL