Op naar de Blaalse Lichtstoet

16. Wij hebben een sterke bandDe woorden van vorig jaar herhalen zich:
Je kunt alles nog zo goed geregeld hebben maar soms moet je improviseren.
Vaak blijkt dan ook nog eens dat zo’n improvisatie heel goed uitpakt. Was het vorig jaar de Prinsenwagen die stilhield voor de Vershof, dit jaar leek de Kinderoptocht ‘in het water te vallen’.

Leek, want de commissie Optochten kwam in spoedberaad bijeen om naar een oplossing te zoeken. En die oplossing kwam er, met medewerking van Den Herd.
Alle deelnemers en overige belangstellenden werden via social media op de hoogte gehouden en ’s middags kon de optocht gewoon doorgang vinden.

Nou…gewoon, het was eigenlijk heel speciaal, want onder toeziend oog van de Jeugdraad met Prins Jaap en de Raad van Elf met Prins Zjos Portjéé kon iedereen van dichtbij genieten van de mooie creaties die voorbijkwamen over het uitgezette parcours, dat liep vanuit de jeugddisco door de foyer en vervolgens door de zaal.

Een waardige afsluiter van carnaval 2015, nog gevolgd natuurlijk door de spannende prijsuitreiking en ’s avonds de Mugverbranding op de Markt onder begeleiding van Koninklijke Harmonie l’Union.

De activiteiten die vooraf gingen waren ook dit jaar weer een groot succes, beginnend met de Bonte Mugge Party en de Prins bekendmaking, de zittingsavonden, het ZOKI fist, het carnavalesk concert en de bezoeken aan zowel oud (bejaarden- en verpleegtehuis) als jong (de basisscholen op vrijdag) en dan natuurlijk carnaval zelf met elke dag veel publiek wat zich prima vermaakt heeft.

Afsluiting van carnaval?
Ja, maar we gaan gewoon nog even door.
Want op zaterdag 5 maart om 19.30 uur start de 18e Blaalse Lichtstoet.
De voorverkoop begint op 24 februari.

De kwaliteit zal als vanouds zijn of zelfs nog beter, dus kom naar dit leuke avondje uit voor het hele gezin.

Ook voor het hele gezin is 100% Blaal op zaterdagavond 9 juli op de Markt in Bladel. Wegens het grote succes van de jubileumeditie organiseren we dit als Muggezifters in 2016 weer!

En tussendoor steunen we als Muggezifters Stichting Blaal Du 6 tijdens de Rabobank Clubkas Campagne, waar leden van de Rabobank hun stem uit kunnen brengen op de Muggezifters en wij de helft van de opbrengst schenken aan dit goede doel.

CV de Muggezifters wil iedereen bedanken, die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het welslagen van carnaval 2016 in Bladel en wil hierbij iedereen van harte uitnodigen om de Blaalse Lichtstoet op zaterdag 5 maart bij te wonen.
Binnenkort valt de Lichtstoetkrant op de mat, met alle informatie maar u kunt ook op deze website meer info vinden en Facebook raadplegen, Facebook.com/Muggezifters waar alle informatie terug te vinden is.

Kijk ook eens in het fotoalbum. Een leuke manier om nog eens lekker na te genieten.