Wie wordt er Prins 2016De aanzet tot carnaval begint bij de Muggezifters altijd op de eerste zondag na 1 januari. Dan wordt de nieuwe Prins bekendgemaakt. Wie het is, blijft tot het laatste moment een zwaar bewaakt geheim maar één ding is zeker: het wordt weer ’n goeie. En het wordt de 45e Prins der Muggezifters. Het speculeren kan beginnen. Wie maakt er kans, wie is gevraagd, wie gedraagt zich vreemd? Kom gewoon naar de Bonte Mugge Party op 3 januari en weet als eerste wie het is.

Jeugd
De middag is leuk voor jong en oud en het programma is zodanig in elkaar gezet dat iedereen er van kan genieten. “We hebben een gezellig programma gemaakt”, vertelt Jeroen Jansen van de commissie BMP. “We zien de Bonte Mugge Party als het voorportaal van het echte carnavalsfeest en daarom willen we die sfeer meteen goed neerzetten. Alle ingrediënten van carnaval zijn dan ook aanwezig op de middag. We beginnen met een spetterend optreden van de mini’s van High Energy. We blijven dan even bij de jeugd, want direct na de dansgroep wordt de nieuwe jeugdprins van de Schoojers bekend gemaakt. Prins of Prinses: wij weten het niet maar dat het een enthousiaste zal zijn, is wel zeker. Op ludieke wijze zal de jeugdprins ergens vandaan worden ‘getoverd’.”

Vol programma
Een aantal vaste items staat op het programma van de Bonte Mugge Party. Paul Wouters: “We hebben natuurlijk een act van het Broederschap van Prinsen en het afscheid van Prins Transportico. Als act hebben we tonpraoter Andy Marcelissen uitgenodigd. Tot de pauze kan er geraden worden wie de nieuwe Prins wordt en daarbij zijn mooie prijzen te winnen. De derde prijs is vier toegangskaarten voor de Lichtstoet; de tweede prijs is twee kaarten voor een zittingsavond naar keuze en de hoofdprijs is een dinercheque van Brasserie Snieders ter waarde van € 50,-.” Zoals gewoonlijk wordt ook dit jaar het nieuwe Bladels Carnavalslied gepresenteerd. Jeroen: “Dit jaar geschreven en gezongen door Johan Pijnenburg met muziek van Chris van de Vijfeijke. Ik heb het lied al mogen horen en het is een aanstekelijk lied dat precies past bij de carnavalsvereniging. Een echte meezinger die lang in je hoofd blijft zitten.” De muzikale ondersteuning van de middag is in handen van Joep en Chris van de Vijfeijke.

Nieuwe Prins
De slotact van het Prinsengala is de bekendmaking van de 45e Prins der Muggezifters. “Altijd weer een verrassing wie er tevoorschijn komt”, vindt Jeroen. “Wat ik zo mooi vind is dat elke Prins de taak op heel eigen wijze invult. Geen twee Prinsen zijn gelijk aan elkaar; iedereen heeft andere voorkeuren en vult zijn functie in op de manier die bij hem past. Daarom is elke prins een goede prins, zolang als hij zijn eigenheid weet te bewaren. Ik ben net als de rest van Bladel net zo benieuwd wie het wordt want ook wij, als commissieleden, hebben geen idee.”

Aansluitend aan de bekendmaking is de receptie waarbij de nieuwe prins gefeliciteerd kan worden. Paul: “In de foyer is een leuke afterparty met DJ Roberto Panjoel.
We hopen dat de bezoekers nog gezellig blijven napraten en samen het glas heffen op een succesvol en mooi carnavalsjaar.”

De entree van de Bonte Mugge Party is gratis; de middag begint om 13.49 uur precies.
Met de Bonte Mugge Party verklaren de Muggezifters carnavalsjaar 2016 voor geopend.

Bron: PC-55 door Renate Pijnenburg