058-IMG_6395Glas in LoodCarnavalskunst van glas in lood voor jubilerende Muggezifters

Maar liefst 78 meter lood en 50 kilo glas. Dat is verwerkt in het speciale jubileumkunstwerk van de Bladelse carnavalsclub de Muggezifters.
Stefan Veroude (ontwerp) en Toon Poppeliers (glas in lood) maakten van glas in lood een ruit, die 1,30 bij 1,50 meter meet. Daarin is de historie van de club verwerkt.

De Muggezifters hanteert de traditie dat voor elk jubileum een speciaal kunstwerk wordt gemaakt. Zo is eerder de Bladelse steek in ijzer uitgevoerd (permanent te zien bij de kerk aan de Sniederslaan) en staat bij het gemeentehuis een bronzen beeld van Mie Moors.

Ditmaal deed ontwerper Veroude zijn best om zo veel mogelijk geschiedenis van de Muggezifters in het kunstwerk te laten terugkomen. Van alle prinsen, tot het ontstaan van de vereniging en de kleurrijke optochten. Poppeliers verwerkte dat in het glas-in-lood.

Het werk is nog tot 11 november te zien op de tentoonstelling ‘De mens achter de Mug’ in het gemeentehuis. Het kunstwerk blijft nadien mogelijk daar, over een permanente plek wordt nog onderhandeld.

Bron: ED, 30-10-2015