Mug 1972Na het grote succes van 100%-BL kijken de Muggezifters alweer vooruit richting de laatste jubileumactiviteiten.
8 oktober is de dag van de oprichting en op 10 oktober zullen we dit groots vieren. Met een mooie receptie, de onthulling van het jubileumboek en een schitterende overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis van Bladel.

Deze tentoonstelling geeft in acht thema’s een perfect beeld van hoe het er al die jaren aan toe is gegaan. Wat de ontwikkelingen zijn en wie de mensen achter deze vereniging zijn en zijn geweest. Carnaval is een belangrijk feest waarbij iedereen van de gemeenschap betrokken is. Wagens worden gebouwd, acts worden ingestudeerd en op scholen is er veel aandacht voor.
Vandaar de titel van de tentoonstelling ‘De Mens achter De Mug’.

Oproep
Nu hebben wij al behoorlijk wat materialen en foto’s bij elkaar gezocht, maar we zijn nog steeds op zoek naar prachtige pronkstukken. Aan iedereen die ooit in Blaal mee heeft gedaan aan optochten, zittingsavonden of andere activiteiten de oproep dit te laten weten. Wij bekijken of het in de tentoonstelling past en behandelen het met grote zorgvuldigheid. Dit kunnen objecten, foto’s, beeld- en geluidsopnamen zijn. Elk beetje carnavalsgeschiedenis is welkom. Van wagenbouwers tot oud-Prinsen en alles wat daar tussenin zit.
De thema’s zijn de volgende:
– Zittingsavonden
– Prins bekendmakingen
– Optochten
– Mug & Mens
– Tradities (denk aan: prijzen, awards, medailles, etc.)
– Prinsen
– Raadszittingen
– Kranten & PR

Opening
Uiteraard hopen wij iedereen te mogen verwelkomen tijdens de opening van de tentoonstelling op zaterdag 10 oktober. De tentoonstelling loopt tot de elfde van d’n elfde, dus mocht u op de 10e niet kunnen dan zijn er nog voldoende mogelijkheden.
De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Cadeau
Tijdens de opening wordt ook een uniek handgemaakt kunstwerk geschonken aan de gemeenschap. Iets wat u niet mag missen!

Contact
Heeft u voorwerpen of informatie voor de tentoonstelling, neem dan contact op met vorst Stefan Veroude via zijn e-mail vorst@muggezifters.nl of telefoonnummer 06-51125097