100% Blaal in één klap op de kaart; wát een feest!

Impressie 100% BLAlles zat mee in Bladel, afgelopen zaterdag. Een perfecte zwoele zomeravond; de beste artiesten, aangenaam gezelschap, heerlijke muziek en een bomvol marktplein.
De Muggezifters gaven een feestje vanwege hun 44-jarig jubileum en bewezen dat ze dat heel goed kunnen. Duizenden mensen genoten van een hapje, een drankje en heel veel gezelligheid.

 

Blaalse Wend
‘Het muziekfeest op het plein’, werd de avond door velen genoemd. Het Bladelse Marktplein stond al meteen bij aanvang van 100% Blaal vol en het werd alleen maar drukker. Daarmee werd het ook steeds gezelliger. De OfGeZatBand speelde het spreekwoordelijke dak van het podium en bewees daarmee een prima allround coverband te zijn voor de vele artiesten die de avond kende. Van ABBA ging het moeiteloos over op Guus Meeuwis en van Tina Turner naar De Dijk in minder dan een seconde. Het publiek genoot. De ‘Blaalse Wend’ beperkte zich deze avond tot een aangenaam zwoel briesje maar kwam tot orkaansterkte toen de Wendband in de pauze tussen het publiek ging spelen.  “Als ze dit in Bladel verstaan onder zomercarnaval, dan mag het van mij voortaan in de zomer carnaval zijn”, merkte een bezoeker op.

Groots
Om de avond samen te vatten werd zelfs een vergelijking met de succesvolle concerten van Guus getrokken. “Wat ze in Eindhoven doen, doen ze hier in Blaal met een line-up van lokale artiesten: Groots met een zachte B, dat is het!” 100% Blaal staat met één klap op de kaart en de bezoekers zijn het eens: we want more. De Muggen gaan zeker overwegen om van dit feest een terugkerende traditie te maken. Zoveel gezelligheid op een plein, vraagt namelijk om een herhaling.

Bron: PC55; door Renate Pijnenburg

100% BL plaatsnaam