Geweldig muziekfestijn op Bladelse Markt op 4 juli

100-BL logo-Mug’t Is nieuw voor Bladel; ’t is omdat de Muggezifters 44 jaar bestaan; ’t is op de Markt; ’t is met heel veel muziek en het wordt vast en zeker onwijs gezellig: 100% Blaal. Een groots muziekfestijn voor iedereen die van muziek en gezelligheid houdt. Op 4 juli om 20.00 uur opent de OfGeZatBand de show waarin zich heel veel Bladelse talenten zullen presenteren.

 

Muziekfestijn
Bij Tom Maas leefde al enkele jaren het idee voor een groot muziekfeest op de Bladelse Markt: “Ik heb dat gezien in Casteren waar Summercast jaarlijks een groot succes is. Naar mijn idee moest zoiets er ook in Bladel komen. Een echte aanleiding hiervoor was er echter niet, tot dit jaar. De Muggezifters vieren dit jaar hun 44-jarig jubileum en dat leek mij de uitgelezen kans voor dit muziekfestijn. Er is zoveel muzikaal talent in Bladel, die moesten we een podium bieden. Ik heb de OfGeZatBand gevraagd of zij de band wilden zijn die alle artiesten zou begeleiden want dat er livemuziek bij moest, stond voor mij meteen vast.” Voor de gelegenheid is de OfGeZatBand uitgebreid met gitarist Steef van Sambeeck. Chris van de Vijfeijke: “Met een gitarist kun je bepaalde nummers nét even beter neerzetten. Omdat we voor deze gelegenheid een heel afwisselend repertoire hebben, hebben we Steef gevraagd, die gelukkig ook meteen heel enthousiast reageerde. We spelen nummers van rock tot ballads en alles daar tussen in.”

Gevarieerd repertoire
Het idee van 100% Blaal is om talenten een podium te bieden. Peter Bons: “We hebben in eerste instantie een oproep gedaan in de kranten en op social media en daar is een aantal artiesten uit geselecteerd. Wij kennen daarnaast heel veel mensen die muziek maken en de meesten wilden graag meedoen. Super natuurlijk. De artiesten konden kiezen uit nummers uit het eigen repertoire van de OfGeZatBand en mochten zelf een nummer aandragen. We houden een aantal gezamenlijke repetities en dan moet er een geweldig feest neergezet gaan worden. Het kan niet fout gaan eigenlijk.” De enige onzekere factor blijkt het weer te zijn. Tom: “Het gaat hoe dan ook door. Als er regen verwacht wordt, hopen we dat de mensen een paraplu of regenponcho meenemen maar toch naar de Markt zullen komen. Dit wordt namelijk een belevenis die je niet wilt missen.” De organisatie haalde nog een mooie pr-stunt uit. Tom: “We hebben duizenden flyers laten drukken in blauw-wit maar omdat die kleuren nogal gevoelig liggen in Reusel, verspreiden we daar de flyers in geel/zwart. Reuselnaren zijn natuurlijk ook van harte welkom op ons muziekfestijn.”

Openlucht feest
100% Blaal is voor iedereen. Tom: “We gaan op de Markt zitten met een groot podium richten het zo in dat de mensen die op het terras van een horecagelegenheid zitten, ook mee kunnen genieten. De entree is gratis en er komen geen hekken. Ook geen tent trouwens. We proberen wel de sfeer van een tent neer te zetten maar zullen geen overkapping maken; het is en blijft een openlucht feest. Er komen zit- en staanplaatsen en overal zijn hapjes en drankjes te krijgen. De Posthof wordt ingericht als fietsenstalling; we vragen de mensen zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. We mogen rekenen op de ondersteuning van enkele verenigingen uit Bladel en daar zijn we heel blij mee. In Transportbedrijf van der Heijden en MS Schippers hebben we twee heel betrokken en gulle sponsors gevonden. Ook de samenwerking met de horeca is goed, we gaan allemaal samen voor één groot muziekfeest.”

Heel groot terras
Chris wil nadrukkelijk stellen dat 100% Blaal geen Open Podium of karaoke-avond wordt waar iedereen zich voor in kon schrijven: “We willen echt kwaliteit brengen en hebben dus alleen mensen geselecteerd die echt kunnen zingen. Ook is er niet echt link met carnaval, behalve dat een groot deel van de vrijwilligers uit leden van de Muggezifters bestaat en dat het feestje uit hun naam gegeven wordt. Er komt geen ‘paard in de gang’ of ‘bloemetjesgordijn’ voorbij.” De heren van de organisatie dromen heel voorzichtig al van een herhaling volgend jaar. Peter: “We denken dat er potentie in dit evenement zit. We geloven erin dat het aan zal slaan bij de bezoekers. Er is toch niets leukers denkbaar dan een gezellige avond op een heel groot terras met leuke muziek en aardige mensen?” Aan het begin van de avond zal de winnaar of winnares bekend worden gemaakt van de ballonnenwedstrijd die tijdens de Lichtstoet plaatsvond. Tom: “Verder zijn er geen officiële handelingen maar is er uitsluitend ruimte voor gezelligheid. Het moet feest worden en als ik naar de line-up en de liedjes die gezongen zullen worden kijk, gaat dat heel zeker lukken.”

In willekeurige volgorde treden op:
Anneli Verhees, Shenna Lavrijsen, Christian Goossens, Peter Vosters, Carmen van Moll, Anja van Lierop, Joris en Sofie Brouwer, Nora Kennis, Nienke-Marjo-Petri, Marieke van Doormalen, ‘Prins’ Gert Jan van der Heijden, Frank en Wim Landers, Chris van Gorp, Amy van de Weem, Ruud Kneefel, Anne Hoogendoorn, Veerle Jaspers, Blaalse Wendband.

Bron: PC-55, door Renate Pijnenburg

100% BL plaatsnaam