Ruud KneefelOp zaterdagavond 4 juli vindt er op de markt in Bladel een groots muziekfestival plaats in het kader van het 44 jarig jubileum van CV de Muggezifters. De entree is gratis!
Diverse artiesten van Bladelse bodem zullen onder begeleiding van de “OfGeZatBand” live zingen/optreden tijdens “100%-BL”.

De komende weken zal een aantal van deze artiesten zich middels een foto en leuke wetenswaardigheden presenteren.

Hieronder lees je alle ins en outs van: Ruud Kneefel

Wie ben je? Vertel eens iets over jezelf:
Mijn naam is Ruud Kneefel. Ik ben 35 jaar en afkomstig uit Bladel. Inmiddels woon ik alweer 12 jaar in Hulsel, maar ik blijf toch echt een Bladelnaar. Mijn levensmotto is “mensen blij maken” en dat doe ik dagelijks met mijn werk op Landal Het Vennenbos, als fotograaf bij Fototainer.nl en als entertainer bij REP-Entertainment. Mensen blij maken is voor mij niet alleen vermaak, maar ook het technisch ondersteunen van entertainment. Zo maak ik regelmatig liedjes of rekwisieten voor diverse acts.

Wat heb jij met muziek?
Muziek is voor mij een vorm om mijn levensmotto uit te dragen. Als kind speelde ik al op het keyboard, zat in bandjes van de muziekschool en ik zong bij het kinderkoor. Met zingen bereik ik de meeste mensen. Het is mooi om te zien wat muziek kan doen. Het verbroedert, geeft een traan of het is gewoon lekker om op te dansen.
Bij de Koninklijke Harmonie L’ Union heb ik een aantal concerten mogen zingen. Dan zie je dat er in Bladel heel veel muzikaal talent zit en dat vooral samen muziek maken leuk is om te doen. Het levert namelijk altijd meer op dan dat je dat in eerste instantie zou verwachten. Daarom vind ik zingen op het ZoKiFist nog altijd een eer om te mogen doen. Het brengt zoveel plezier en vreugde naar boven. En dat twee weken voordat het echte carnaval begint. Misschien is dat wel mijn mooiste voorbeeld van “mensen blij maken.”

Welke verwachtingen heb je van het festival “100% BL”?
Allereerst een heel gezellig Bladels feestje met heel veel publiek. En daarnaast een mooie gelegenheid om weer eens samen muziek te maken. Want muzikaal zijn we zeker in Bladel!

Wat wil je nog aan de lezer kwijt?
Dat dit feestje een mooie gelegenheid is om CV De Muggezifters te feliciteren met hun 44ste Jubileum. Deze vereniging waakt nog steeds over het stukje erfgoed dat “Carnaval” heet. Want vaak vergeten we dat Carnaval ook een maatschappelijke functie heeft. Het brengt mensen bij elkaar. Zoals bijvoorbeeld de wagenbouwers.

100% BL plaatsnaam