Lichtstoet 2015Als u komt kijken naar de 17e Blaalse Lichtstoet, 14 maart 19:30 uur.

Want tijdens deze onofficiële afsluiting van carnaval zetten de wagens, die een paar weken daarvoor in verschillende optochten geschitterd hebben, het parcours in een helder licht!

 

Meer dan een optocht in het donker
De Lichtstoet is veel meer dan een optocht in het donker. Bladel is de enige plaats in de wijde omtrek waar je kunt gaan kijken naar de groepen en wagens die nog één keer alles uit de kast halen. Groepen komen van heinde en verre om deel te mogen nemen in Bladel. Naast deelnemers uit de Kempen doen er ook groepen mee uit Boxtel en Oirschot.

Lichtpuntje voor de kinderen
Kinderen die zich om 19:00 uur melden bij de Posthof krijgen gratis een verlichte heliumballon waarmee ze om half acht voorop mogen lopen in de optocht van de Markt naar het Burgemeester van Houdtplein. Halverwege de route worden de ballonnen losgelaten en de ballon die het verst weg komt, wint een prijs. Achter de ballonnenstoet loopt de Reuselse Salsaband A Batucada, uiteraard feestelijk verlicht en swingend. Na de reclamekaravaan komen de eerste wagens, twaalf in totaal. Tussenin ziet u de vijf loopgroepen of één van de zes individuele deelnemers.

Waar doen de deelnemers het allemaal voor?
Ook dit jaar wordt er gestreden om de hoofdprijs in vier categorieën: wagens, loopgroepen, individuelen, en de publieksprijs. Met je toegangsbewijs kun je jouw stem uitbrengen. De andere drie winnaars worden door de onafhankelijke jury gekozen. De prijsuitreiking begint om middernacht in Ambiani, wat als vanouds een verbroederingsfeest gaat worden met alle wagenbouwers.

Doe het licht maar uit….
Een waar lichtspektakel zorgt voor voldoende licht, waar u voor € 3,50 toegang toe krijgt.
Als je je kaartje in de voorverkoop haalt bij VVV-kantoren in Bladel, Reusel en Eersel, of bij Novy in Hapert dan kost het maar € 3,00. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 1,00.
De voorverkoop begint op 4 maart.