Prinsenwagen 2015Je kunt alles nog zo goed geregeld hebben maar soms moet je improviseren.
Vaak blijkt dan ook nog eens dat zo’n improvisatie heel goed uitpakt.

Prins Transportico heeft genoten door dicht bij de mensen te kunnen zijn, o.a. tijdens geslaagde zittingsavonden en de feestmiddag voor het zorgenkind, het ZoKi-fist.

Maar deze keer dus ook dicht bij de mensen in de optocht, want de Prinsenwagen hield stil voor de Vershof. Dus besloten wij, om onder aanvoering van Vorst Stefan, vooral geen ‘gat te laten vallen’ in de optocht en te voet aan te sluiten achter de laatste groep.
Het was, dat er een paar straten verderop zo’n indrukwekkende tractor van Rob Vissers met de Prinsenwagen aan kwam rijden maar anders waren we zeker doorgelopen naar den Herd waar jong en oud zich dagenlang weer prima vermaakt heeft.

Prins Transportico had ook even al zijn vervoermiddelen aan de kant gezet om te voet, na een geslaagde carnavaleske raadszitting, te gaan dweilen.

De nieuwe centrummanager voor het Bladelse winkelgebied werd er tijdens deze raadszitting al flink door gehaald, voordat hij zelfs nog maar heeft kunnen beginnen! Tevens werd de Mie Moors Memorial uitgereikt, dit keer aan de man die 44 jaar lang tijdens carnaval eigenlijk de enige echte centrummanager van Bladel is geweest: Johan Pijnenburg.

Tijdens de kinderoptocht op dinsdagmiddag moesten we natuurlijk weer met de Prinsenwagen, want dan mag de jeugdprinses samen met haar jeugd Raad van Elf vanaf de wagen al hun vriendjes en vriendinnetjes toezwaaien die tussen het talrijk opgekomen publiek staan en naar de mooie creaties van alle kinderen kijken.

Na een spannende prijsuitreiking zijn we ’s avonds tenslotte toch weer te voet in processie naar de Markt getrokken om op dinsdagavond de Mug te verbranden als afsluiting van Carnaval.

Afsluiting van carnaval?
Nee, natuurlijk niet!
Want zoals bekend, is er altijd nog de Blaalse Lichtstoet, binnenkort op zaterdag 14 maart. Dit jaar alweer de 17e (met lagere entreeprijzen!) waarvan de voorverkoop op 4 maart begint.
We hebben hetzelfde prachtige weer besteld als tijdens carnaval maar dit is de enige factor waarop wij geen invloed hebben. Wel op de kwaliteit maar daar zorgen de deelnemers zelf al voor net als voor hun enthousiasme naar het publiek.

CV de Muggezifters wil iedereen bedanken, die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het welslagen van carnaval 2015 in Bladel en wil hierbij iedereen van harte uitnodigen om de Blaalse Lichtstoet op zaterdag 14 maart bij te wonen. Binnenkort valt de Lichtstoetkrant op de mat met alle informatie maar u kunt ook onze website www.muggezifters.nl bezoeken en facebook raadplegen, https://nl-nl.facebook.com/Muggezifters waar alle informatie terug te vinden is en waar ook alle foto’s te vinden zijn die tijdens carnaval gemaakt zijn.

Een leuke manier om nog eens lekker na te genieten!