Wat gebeurt er toch allemaal bij de Muggezifters in hun jubileumjaar?

op de catwalk’t Is inderdaad wel Carnaval Anders! waar ze mee bezig zijn en waarmee ze de naam van de openingsavond een mooi vervolg geven.

Eerst was er al een grote aanwas van nieuwe jonge mugskes en een nieuwe Vorst en vervolgens een nieuw jubileumlogo, waarin de mug in ‘een blauw jeske’ verscheen. In een logo is dat zo veranderd maar in het echt is daar heel wat passen en meten aan voorafgegaan, aan dat maatwerk voor de Raad van 11, ‘want als ge zo eens goed rondkekt, zulde zien dat ze lang nie allemaol ut zelfde zen’, die Muggen (lang, kort, dik, dun, rond, bol, nog boller, oud, jong etc. etc.)
Maar hoe dan ook, de Muggen doen mee met meer blauw op het podium, in de zaal en op straat.

Vlag MuggeziftersMaar ’t is nie gauw genoeg Blaalse Wend vur de Muggen, want ze gaan ook nog een nieuwe vlag laten wapperen. En zelfs da is ze nog nie genoeg, want een vlag gaat vergezeld van een certificaat van echtheid met een vlagprotocol.
Een wa? Jawel, een heus vlagprotocol wat bestaat uit 11 regels en waarin o.a. staat:
De vlag mag enkel feestelijk gehesen worden”, “de vlag is het teken van vrolijkheid en plezier” en “Het wassen van de vlag wordt met liefde gedaan, bij voorkeur neemt u hem mee in bad”. Nieuwsgierig naar het volledige protocol? Tsja, dan zulde toch echt een vlag moeten kopen.
Ik mag verklappen, dat er al de nodige vlaggen verkocht zijn maar er komen nog volop mogelijkheden om er een aan te schaffen. Tijdens de zittingsavonden, ’s zaterdags voor carnaval (nadere informatie volgt) of tijdens carnaval, tijdens 100% BL of op de receptie waar ook het jubileumboek officieel gepresenteerd wordt.
En duur die vlaggen, bende gek, ze zullen er wel niks aan hoeven verdienen die Muggen, want in het kader van: wie jarig is trakteert, kun je al een vlag kopen voor € 7,50. Of een vlag compleet met vlaggenstok, houder en ‘een duske mee 4 schroeve en 4 gatjes um te bevestigen, vur mer een klein bietje meer’ bij de Fixet.

Wa was er ook weer nog meer te doen bij die Muggen in hun nieuw, blauw jeske?

Op zaterdagavond 4 juli 2015 op de Markt.
100% BL is een festival door en voor Bladelse mensen: “Dé muziek van Blaal!”
De avond wordt door CV de Muggezifters aangeboden aan de Bladelse gemeenschap
en de entree is gratis!
100% Blaal wordt mede mogelijk gemaakt door:
MS Schippers, Passion for Farming en Van der Heijden Transport en Logistiek.

En alsof het nog niet genoeg is komt er dan ook nog ‘een verrekes schon’ jubileumboek.
“Wij kijken terug op 44 jaar steek en Mug”
Het boek kost bij voorinschrijving € 10,- (normale prijs € 11,11)
Het jubileumboek wordt mede mogelijk gemaakt door:
Jan van de Ven Elektrotechniek bv.
Op 10 oktober wordt het boek gepresenteerd tijdens de officiële receptie van de Muggezifters.

Tevens wordt er op 10-10 een tentoonstelling geopend in de hal van het Gemeentehuis in Bladel met als thema, hoe kan het ook anders, Carnaval. Hier kunt u t/m 11-11 vrijblijvend binnen lopen en zien hoe……
Oh nee, dat moet nog effe geheim blijven!

Wat eigenlijk ook geheim moet blijven – maar ik vertel het lekker toch – is dat er ook hierbij weer door CV de Muggezifters een cadeau wordt aangeboden aan de Bladelse gemeenschap. Dit cadeau is tijdens de tentoonstelling constant en prominent zichtbaar.

En tegen die tijd, als Prins Transportico met een goed gevoel kan terugkijken op zijn regeerperiode en samen met alle Muggen tevreden zoemend het jubileumjaar afsluit, maken de Muggezifters zich al weer zoem, zoem, zoem op voor een nieuw carnavalsjaar, het 45e!