OfGeZatBand zet in op romantiek tijdens optreden op Valentijnsdag

OfGeZatBandCarnavalszaterdag valt dit jaar gelijk met Valentijnsdag en dat is voor de leden van de OfGeZatBand reden om groots en bovenal romantisch uit te pakken. Zwoele muziek, poëzie, gevoelige liedjes en sfeervolle verlichting; het zijn dé ingrediënten voor het concert op 14 februari bij de Muggezifters in CC Den Herd. Of niet… PC 55 sprak met de twee leden van de band met het meeste gevoel voor romantiek: Chris van de Vijfeijke en Peter Bons.

Kusjesdans
“We gaan echt helemaal op de zwoele toer”, belooft Peter meteen. “We gaan de kusjesdans terug invoeren op het bal. De meeste bezoekers van de balavonden zullen zich de kusjesdans van vroeger nog herinneren van het tienerbal. ‘Lalalala La Bamba’, klonk het minimaal twee maal per avond uit de speakers. ” Vervolgens geeft de leadzanger van de band een uitvoerige omschrijving van zijn eerste schreden op het pad der verleiding. Van kussen bleek niet echt sprake, het was meer ‘wangen’. “Zoiets als bij de eskimo’s maar dan anders”, lacht hij. Om er vervolgens aan toe te voegen: “Ik weet zeker dat het bijzonder grappig zal worden. Hoe we ’t precies gaan uitvoeren weet ik nog niet want als het heel druk is, zal het lastig worden een kring te vormen maar ik bereid wel een PowerPoint met uitleg voor of zo. Of we maken er een wereldrecordpoging van; grootste kusjesdans ooit…” Aan het maken van plannen, ontbreekt het de bandleden niet.

Romantische carnavalsliedjes
De band gaat iets doen voor stellen die kunnen aantonen dat Valenstijnsdag een speciale dag is. Chris: “Wat we bedacht hebben is dat stellen die aan kunnen tonen op Valentijnsdag getrouwd te zijn, kans maken op een prachtige bruidstaart, gesponsord door de OfGeZatBand. Een kopie van het trouwboekje is genoeg. Ik weet zeker dat die stellen er zijn want Valentijnsdag is bij uitstek een dag om in het huwelijksbootje te stappen.” De muziek zal geheel en al aangepast worden aan het thema van de dag. Lezers van deze krant worden uitgenodigd de meest romantische carnavalsliedjes aan te vragen. “Bestaan die dan?”, vraagt Peter zich hardop af. Chris: “Eh, ja hoor, wat dacht je van ‘Ik wil met jou wel zeven weken, onder een elektrische deken’ of ‘Weet je wat ik wel zou willen zijn, jouw bloemetjesgordijn.” Peter had zelf een iets ander romantisch repertoire in gedachten maar past zich graag aan, aan de keuze van de carnavalsvierder. Wacht dus niet te lang en vraag jouw meest romantische muzikale herinnering aan via ofgezatband@hotmail.com. Onder alle inzenders wordt ook dit jaar weer een huiskamerconcert verloot.

Theatertour
De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de feestband uit Bladel. “Aan elk optreden houden we minimaal één nieuw optreden over”, meldt Chris. “We hebben inmiddels óveral gespeeld; in Netersel, Casteren en zélfs in Vessem. Elk optreden is een feestje, we zijn nog lang niet van plan te stoppen.” Peter ziet zichzelf wel in de theaters staan: “Is dat niks? Dat we een theatertour gaan doen? Laten we klein beginnen: ik denk aan het Colosseum of zo. Ziggodome mag ook. Nee, serieus, mij lijkt het wel wat, dat we een keer een heel ander repertoire doen. Kleine liedjes, dat is toch ook mooi?” Chris is er wel voor te vinden: “Ik vind het goed, spelen met de OfGeZatBand is altijd leuk. Laten we het maar meteen doorzetten: OfGeZatBand is nu ook te boeken voor uw theater!” De humor krijgt u er gratis bij.

Carnaval is hoogtepunt
Carnaval is jaarlijks één van de hoogtepunten voor de band. “Het is ontzettend leuk om voor zo’n gezellig en enthousiast publiek te spelen”, vindt Chris. “Ik vond het vorig jaar een compliment dat de nieuwe carnavalsvereniging ‘Dè Wend Nie’ speciaal naar Den Herd kwam om ons te zien spelen en de hele avond is gebleven omdat het zo gezellig was. We zien trouwens steeds meer jongeren – twintigers – tussen ons publiek. Dat komt omdat we gezellige feestmuziek afwisselen met muziek uit de top 40 van nu. We spelen voor ieder wat wils en dat slaat aan. Door de wekelijkse Top 10 – waar ons publiek zelf invloed op heeft – te publiceren, weten we wat ons publiek wil horen. Stuur dus vooral weer nummers in, dan maken we er op Valentijnsdag sámen weer een feestje van.”

Bron: PC-55, door Renate Pijnenburg