Vorst Stefan

Afgelopen zondag werd Stefan Veroude geïnstalleerd als Vorst van CV De Muggezifters.

 

 

Wie is Stefan Veroude?

Deze echte Buntstèker is op drie jarige leeftijd in het pittoreske Nittersul komen wonen.
Al direct op deze jonge leeftijd werd hij aan de arm van zijn zwangere moeder de optocht in gesleurd. Als de gelaarsde kat nota bene. Noem het maar bevroren kat. Toch is toen het carnavalsvuur gaan branden. Nu op 27 jarige leeftijd is er geen jaar overgeslagen. Jarenlang met buurtvereniging ‘t Beemke in de loopgroep en wagens bouwen. Later als individueel of met de drumfanfare. Totdat De Meȗkers kwamen. Een fanatieke jonge bouwgroep, met fantastische techneuten. Ze konden alleen wel een tekenaar gebruiken en zo is het gekomen. Geïnspireerd door hun voorgangers De Knøpers zijn er prachtige vernieuwende creaties bedacht en gebouwd. Vijf jaar later won deze echte Blaalse groep voor het eerst in de geschiedenis de ‘Champions league’ der optochten, de Kempenoptocht. Carnaval heeft niet alleen op dit vlak veel betekend, maar het heeft zijn volledige leven bepaald. Op 14 jarige leeftijd werd hij gevraagd op te treden voor de kinderen op dinsdag met carnaval. Hieruit is de carrière van ‘De Groene Bril’ ontstaan. Vele optredens volgden. Dit resulteerde in een bedrijf wat theaterproducties maakt. Dit is daarna langzaam ontwikkeld tot een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van concepten en het vernieuwen binnen bedrijven en organisaties. Één concept hiervan is ‘De beste Kerstman van de wereld’. Stefan heeft zich tot tweemaal toe tot ‘Best Santa’ mogen kronen en staat hiermee in het Guinness Book of Records. Dit was namelijk nog nooit voorgekomen. De hele wereld rond geweest en overal op de radio of televisie. Een uniek avontuur. Met als hoogtepunt een invitatie tot de kroning van de Koning. Als créateur is Stefan ook gevraagd samen met de Koning en 99 andere burgers te poseren voor het inauguratieportret, wat nu in een museum hangt. Deel van de geschiedenis.

Via de Meȗkers nu lid geworden van Carnavalsvereniging de Muggezifters, waar hij zich vooral bezig houdt met de programmering en aankleding, maar waarschijnlijk zullen er in de toekomst wel activiteiten bijkomen. Bezeten zijnde door carnaval…

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer