Pius X 4 BosniëRabobank Clubkas Campagne 2014
Rabobank De Kempen steunt het verenigingsleven op diverse manieren. In 2014 organiseert Rabobank De Kempen de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens deze campagne mogen leden van Rabobank De Kempen hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld krijgt deze vereniging of stichting.

raboclubkas logoSamen Sterker
Ieder jaar wordt bepaald hoeveel geld er voor de Clubkas Campagne beschikbaar wordt gesteld. In 2014 is dit een bedrag van € 200.000. Nadat alle stemmen uitgebracht zijn, wordt het totaalbedrag gedeeld door het totaal aantal uitgebrachte stemmen en wordt duidelijk wat de waarde per uitgebrachte stem is. Aan het bedrag dat de vereniging/stichting ontvangt, is geen minimum of maximum verbonden.
Voor meer informatie: Rabobank Clubkas Campagne 2014

Stem van 16 t/m 30 april op de Muggezifters en steun de kinderen in Bosnië!

Pius X 4 BosniëPius X 4 Bosnië
Google op “Bosnië” en je krijgt al snel de meest verschrikkelijke verhalen voor ogen. Verhalen over de vreselijke oorlog. Verhalen die gaan over kinderen met een uitzichtloos bestaan als gevolg van de oorlog en armoede. Verhalen over landmijnen die nog her en der in het land verstopt liggen…
In samenwerking met Out of Area zet de praktijkafdeling van het Pius X College zich al sinds 2008 in voor de kinderen in Bosnië: Pius X 4 Bosnië!

Dit jaar gaan 30 leerlingen en 6 begeleiders afreizen naar Nevizraci, een dorpje onder de rook van Seanica in centraal Bosnië. Daar zullen deze vrijwilligers in een week tijd twee klaslokalen en het buitenspeelterrein gaan opknappen. Werk dat broodnodig is om de kinderen een mooie toekomst te kunnen geven. Maar naast dat het geleerde op school in de praktijk gebracht gaat worden, zullen ze ook de Bosnische kinderen gaan vermaken. Er zullen ook leuke activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen.

Uiteraard kost het opknappen van de klaslokalen geld. Daarom wordt er door heel de school geld opgehaald met verschillende activiteiten. Maar ook zullen de leerlingen van de praktijkschool individueel geld gaan inzamelen.

Elk jaar doen de Muggezifters mee met de Rabobank Clubkas Campagne. En elk jaar doneren we de helft van onze inkomsten aan een goed doel. Dit jaar hebben we besloten om de kanjers van het Pius X College te helpen bij hun activiteiten voor Bosnië. Gewoon omdat het broodnodig is om die kinderen een mooi bestaan te geven.

Stemt u tijdens de Rabobank Clubkas Campagne van 16 t/m 30 april ook op ons?
En dus ook op de vrijwilligers van Pius X 4 Bosnië.
Namens de kinderen van de school in Nevizraci, bedankt!
Voor meer informatie: Pius X 4 Bosnië