VPDe mooiste Lichtstoet van het land, …
bezoek de Blaalse Lichtstoet en zie ’t zelf!
Zaterdagavond 29 maart is het weer zover!
Die avond is het nog net donker genoeg, voordat de klok verzet wordt en de zomertijd aanbreekt.
De Blaalse Lichtstoet zorgt nog even voor een stevige dosis licht-therapie waardoor de winterblues definitief verjaagd wordt.
‘Mag het licht uit’…………..
De 16e Blaalse Lichtstoet gaat om 19.30 uur van start.

Met dit jaar weer deelnemers uit de gehele Kempen, Boxtel en zelfs uit het Limburgse Heerlen die het publiek weer versteld zullen doen staan met hun creativiteit in licht-toepassingen.

Ook nu weer hebben de deelnemende praalwagens al in een vroegtijdig stadium van hun ontwerp rekening gehouden met deelname aan de Lichtstoet om zo een gooi te kunnen doen naar één van de felbegeerde podiumplaatsen. Dit geldt evenzeer voor de groepen en individuelen.

Het publiek wordt verrast met steeds weer nieuwe ideeën bij de deelnemers van het thema ‘licht’. Hierbij worden honderdduizenden lampjes, kilometers lichtsnoer, laserlicht en led-verlichting gebruikt.

De spanning wordt gedurende de hele optocht opgebouwd en komt tot ontlading tijdens de prijsuitreiking in Feesttempel Ambiani waar het altijd nog lang gezellig blijft.

Maar niet alleen de deelnemers zijn winnaar.
Het publiek kan dit jaar mooie prijzen winnen met als hoofdprijs:
een verzorgde reis voor 4 personen naar Disneyland Parijs!
Dus: “Dis nie of dis wel” de mooiste stoet van het land?

De entree bedraagt € 5.00 per persoon. In de voorverkoop € 4.00 per persoon.
Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Op verschillende plekken langs de route staan stands waar men iets hartverwarmends kan eten en drinken. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats in Feesttempel Ambiani. De bezoekers kunnen met hun entree kaart hun stem uitbrengen voor de Ambiani publieksprijs. Op de entreekaart is te lezen hoe. Deponeer de ingevulde entreekaart in de brievenbus achterop de heftruck, achteraan in de stoet, of lever deze in bij de VIP tribune op de markt.