_MG_0004
Tijdens de eerste zittingsavond verraste Prins Piet Culina ons, en in het bijzonder onze grootvorst en zijn vader Johan Pijnenburg, met de introductie van de PaPijnPeperkoek.
In samenwerking met bakkerij van Heeswijk werd deze PaPijnPeperkoek ontwikkeld.

 

Deze bijzondere Peperkoek is te koop bij Bakkerij van Heeswijk. De prijs is  € 2,25.
U steunt daarmee tevens de Muggezifters want Bakkerij van Heeswijk doneert een gedeelte hiervan aan de carnavalsvereniging.

Hieronder vertelt Prins Piet Culina hoe zijn idee is ontstaan:

PaPijnPeperkoek
In het jaar waarin ik prins mag zijn van de Muggezifters, wilde ik ons Pa een keer in het zonnetje zetten. Ik had erover nagedacht hoe ik dat het beste zou kunnen gaan doen. Ik wilde daarin zoveel mogelijk aspecten verwerken die met ons Pa en mij te maken hebben.

Dat is natuurlijk op de eerste plaats de carnaval. Ons Pa heeft deze vereniging mede opgericht, zodoende is carnaval ons met de paplepel ingegoten. Elk jaar is de carnaval een lichtpuntje voor de familie Pijnenburg.

Onze achternaam doet  vermoeden om welke koek het gaat. Toch wordt die naam net iets anders geschreven als de originele “Peijnenburg koek”.  Daarnaast ben ikzelf ooit mijn maatschappelijke carrière begonnen als banketbakker. Dit alles tezamen mondde uit in het idee in de PaPijnPeperkoek.

Ik heb de spreekwoordelijke “stoute schoenen” aangetrokken en met dit idee naar Bakker van Heeswijk gestapt. Als leerling maakte ik bij Adriaan van Heeswijk de eerste kennismaking mee in een bakkerij. Deze bakkerij staat op een 300 meter afstand van het huis van onze pa, en hij komt hier nog steeds bijna dagelijks zijn brood kopen.

Adriaan van Heeswijk wil graag meewerken om deze koek in Bladel te verkopen. Een groot gebaar van Bakkerij van Heeswijk  is dat een gedeelte van de opbrengst wordt geschonken aan C.V. de Muggezifters. Enorm trots zijn wij dat De PaPijnPeperkoek het gehele jaar te koop is in de vestiging in Bladel.

Aan elke koek hangt een kaartje met de volgende tekst:

De smaakmaker van meer dan 42 jaar carnavalstraditie in Bladel.
PaPijnPeperkoek
Een ode aan Johan Pijnenburg Sr.
Johan is één van de grondleggers van C.V. De Muggezifters. Geboren en getogen in Bladel, op steenworp afstand van de bakkerij.
De koek, en Johan, kenmerken zich door een elegante en evenwichtige structuur.
De smaak laat zich omschrijven als karaktervol, kruidig met de nodige finesse.
“Ne ferme jongen” met een intens heerlijke nasmaak, die nog lang in Bladel te proeven zal zijn. 

Met carnavaleske groeten,
Prins Piet Culina