Derde succesvolle jaar van Bladels feestband, verzoekjes kunnen ingediend worden

OfGeZatBandOok dit jaar is de OfGeZatBand weer van de partij met carnaval in Bladel. In de drie jaren dat de band nu bestaat hebben ze een grote schare fans opgebouwd. Bijzondere fans ook, trouwens.
Dit jaar biedt de OfGeZatBand het publiek weer de mogelijkheid om verzoeknummers in te sturen. Uit alle inzendingen wordt tijdens carnaval één winnaar getrokken die een huiskamerconcert van de feestband wint.

Politiebegeleiding
Chris van de Vijfeijke en Peter Bons kijken even terug op de afgelopen drie jaar. “We vinden elk optreden een feestje”, zegt Chris. “Waarschijnlijk komt dat omdat we altijd dicht in de buurt optreden en we bijna iedereen uit het publiek kennen.” De band blijkt een grote vaste groep liefhebbers te hebben. Zelfs de politie blijkt fan te zijn. Peter: “Ik denk het ook want ze komen regelmatig naar een optreden van ons. Meestal stappen ze aan het einde van het optreden even het podium op. Misschien kan ik van deze gelegenheid gebruik maken om ze te zeggen dat ze hun verzoeknummers gewoon via de mail in kunnen sturen.” De heren liggen dubbel van het lachen want eigenlijk is de politie al een aantal keren langs geweest om te zeggen dat de muziek uit moet. “Als het ergens gezellig is, vinden wij het moeilijk om op tijd te stoppen, ja”, lacht Chris.

Huiskamerconcert
Ook op het feestje van Mirjam van Santvoort ging het een klein beetje te lang door. “Dat was natuurlijk volledig Mirjams schuld”, beweert Peter met een stalen gezicht. “Ze had echt veel te veel gezellige mensen uitgenodigd, we konden gewoon niet stoppen. Maar even zonder dollen: dat was echt gezellig. Gewoon op een mooie voorjaarsavond zaten we bij haar in de achtertuin een paar setjes te spelen. Tot een uur of elf vonden de buren het ook leuk. Tegen half één waren ze iets minder blij.” Dit jaar is er voor iedereen die een verzoeknummer in stuurt naar ofgezatband@hotmail.com de mogelijkheid een (huiskamer)concert te winnen. “Iedereen maakt evenveel kans; of je nou twintig verzoekjes instuurt of maar ééntje”, aldus Chris.

Nieuwe samenstelling
De bezetting van de OfGeZatBand is anders dit jaar. Tom Brouwer heeft de band verlaten. Wat? Hoe? Onenigheid? Slaande ruzie? Onverenigbare karakters? “Nee, helaas voor jou niets van dat alles”, grinnikt Peter. “Tom heeft het gewoon te druk. We hebben Jos Kaethoven gevraagd en die heeft ja gezegd. Hij past super in onze band. Hij is ook heel muzikaal en kan van alles op zijn digitale accordeon. Ik sta regelmatig om me heen te kijken en me af te vragen waar die trompet ineens vandaan komt. Uit zijn accordeon dus.” Op de Bonte Mugge Party zal er een speciaal gastoptreden zijn van niemand minder dan Joep van de Vijfeijke. De appel valt niet ver van de boom en Joep speelt al bijna net zo goed als papa Chris. “Ik vroeg hem of hij mee wilde doen met het begeleiden van de artiesten. Dat zag hij wel zitten en dus wordt er nu druk gerepeteerd. Het gaat fantastisch, we zien het helemaal zitten”. Voor degene die Joep nog niet kennen; hij is acht jaar oud.

Spectaculaire opening
De heren zitten weer te broeden op een spectaculaire opening van het carnavalsconcert. Vanuit het plafond; met een straalmotor de zaal in, opkomen vanuit een enorme mistwolk; alle deze ideeën passeren de revue en worden even hard opzij geschoven. Als de reputatie van de heren ze niet in de steek laat, zal de opkomst wel begeleid gaan worden door wetsdienaren in blauwe uniformen. “Misschien wel aardig om ze een keer aan het begin van een optreden te zien”, giert Peter het uit. Wie een goed – en haalbaar – idee heeft, mag dat kenbaar maken via het bekende mailadres. Stuur de verzoeknummers nu in en wie weet komt jouw favoriete liedje voorbij op de Bonte Mugge Party op 5 januari of carnavalszaterdag in Den Herd. Tot het zover is, komt vanaf begin december in PC55 elke week de nieuwe Top 10 van de OfGeZatBand te staan.

Bron: PC55 door Renate Pijnenburg