raboclubkas logoMug Fiets Duchenne 2013In navolging van het succes van 2012 hebben wij als carnavalsvereniging de Muggezifters unaniem besloten in 2013 weer een goed doel te steunen met onze actie in het kader van de Rabobank Clubkas Campagne.

In 2013 zijn wij daarvoor uitgekomen bij Duchenne Heroes. Team Blaalse Wend neemt deel aan Duchenne Heroes, wat in zeven jaar is uitgegroeid tot een begrip onder de meerdaagse mountainbiketochten. Je zit zeven dagen op je bike en legt dagelijks zo’n 70 óf 100 kilometer af. Samen met de andere bikers rijd je door vier landen: Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. Op zaterdag 21 september kom je als peloton over de finish in Nijmegen. Daar wacht jou een heldenonthaal: het park staat vol bezoekers, waaronder veel Duchenne-gezinnen.

Wat is de ziekte van Duchenne?

De ziekte van Duchenne is een aangeboren vorm van spierdystrofie die alleen bij jongens voorkomt. Hierbij worden door een genfout de spieren langzaam afgebroken. Dat maakt de ziekte dodelijk. Vaak worden deze jongens niet ouder dan dertig jaar.

Levensreddend medicijn (PosterDuchenne)

De Duchenne Heroes fietsen om het mogelijk te maken onderzoek te doen naar een levensreddend medicijn voor deze jongens. Mede door de inzet van de Heroes tijdens voorgaande edities (totaal zes miljoen euro) is er nu eindelijk zicht op een medicijn maar het blijft een race tegen de klok. Er moet nog heel veel werk gebeuren tot er een goedwerkend geneesmiddel beschikbaar is voor alle patiënten.

Door het koppelen van onze activiteit aan een goed doel, in 2013 Duchenne Heroes waar het in 2012 Actie Alpe d’HuZes was, hopen wij dat wederom een groot aantal Rabobank leden hun stem op CV de Muggezifters uitbrengt. Wij schenken dan de helft van de opbrengst aan Duchenne Heroes en hopen hiermee dank zij u, een bijdrage te kunnen leveren aan de bestrijding van deze verwoestende spierziekte.

Rabo clubkas campagne 2013

 

facebook mountainbike actie RCC 2013Mug - mountainbike - RCCMaak kans op een nieuwe mountainbike:

Via Facebook wordt ook iedereen op de hoogte gebracht van de Rabo Clubkas Campagne en de Ducenne Heroes. Omdat de Duchenne Heroes op de mountainbike een monstertocht moeten volbrengen verloten de Muggezifters een nieuwe mountainbike onder iedereen die de foto van de Mug op Facebook leuk vindt of deelt. De mountainbike die je kunt winnen heeft de Mug in zijn poot die op het dak van bakkerij van Heeswijk staat.