Lichtstoet 2013De Blaalse Lichtstoet: groter dan ooit tevoren!
Dit jaar zijn er weer meer deelnemers aan de Lichtstoet, waaronder de nummers 1,2 en 4 van de Kempenoptocht in Hapert.
Ze strijden ook hier, samen met de andere deelnemers, om de hoogste prijs.


Het zijn groepen die het spreekwoord huldigen:
een vriendelijk gezicht brengt overal licht’
.
Maar toch, ieder voor zich wil de beste zijn en hoe krijg je dat voor elkaar?

‘We brengen het voor de 15e keer onder het voetlicht’.

Enkele citaten van mensen die, in diverse rollen, al weer wat jaartjes meelopen in de Blaalse Lichtstoet:

“11 jaar Dwèrsklippels in de Lichtstoet dat moet gevierd worden! Dus doen we alle voorgaande jaren nog eens lichtjes over”. Aldus de Dwèrsklippels.
“Pracht en praal in het donker, nog een keer strijden tegen de concollega’s en het gigantische feest in de Ambiani”. De Meukers, nummer 1 van de optocht in Bladel en nr 2 in de Kempenoptocht en voor de 2e keer de publieksprijs aldaar.
Ieder jaar geniet ik zelf, maar zie ik ook dat er door anderen met plezier gekeken en genoten wordt van de optocht”. Burgemeester Boy Swachten.
“De Blaalse Lichtstoet, die voor de 15e keer, door de straten van Bladel trekt, kent vele lichtpuntjes, zowel letterlijk als figuurlijk”. Leo van Overbeek, voorzitter CV De Muggezifters.                     

Tot zover zaken die voorafgaan aan de Lichtstoet, nu het programma op de avond zelf.

Om 19:30 uur start de Nautilus one-man-band, Arthur van Poppel, een muziekkunstenaar die in zijn muziekduikboot iedereen versteld zal doen staan met een breed aanbod aan gezellige muziek.

Zijn muziekduikboot alleen al, is een lust voor oog en oor dat u kunt beleven als hij langstrekt. Een gigantische vuurmachine maakt de duikboot helemaal compleet! 

Dan is het tijd voor de start van de 15e Blaalse Lichtstoet. Steeds weer nieuwe ideeën zien het licht bij de deelnemers. Onder deze deelnemers zijn nieuwkomers uit Biest-Houtakker, ‘De Aopegoapers’, uit Boxtel ‘CV Gin Verstand’ en uit Gastel ‘CV De Bengels’. 

Als u dan, na het nagenieten op de Markt tot 23:00 uur, de echte ontlading van de deelnemers wilt meebeleven, moet u zorgen, dat u in Feesttempel Ambiani te vinden bent, waar om 24:00 uur, exact om middernacht, de prijsuitreiking begint. Een uiterst sfeervol gebeuren wat overgaat in een massaal vrienden- en vriendinnenfeest.                                                                                     

Behalve de prijzen bij de prijsuitreiking zijn er ook de entreeprijzen: € 5,00 en slechts € 4,00 in de voorverkoop, vanaf 1 maart via de VVV kantoren in Bladel, Reusel, Eersel en Hapert (Novy). 

Leest u alles op uw gemak nog eens na in de speciale uitgave van de Lichtstoetkrant, die in week 9 huis aan huis wordt verspreid. Hierin worden niet alleen alle sponsors bedankt, die deze Lichtstoet mogelijk maken maar vindt u ook interviews met deelnemers, een woordje of wat vooraf, de Route van de Lichtstoet en andere Algemene Informatie.

U kunt natuurlijk ook via de QR code of via deze website www.muggezifters.nl en facebook alle informatie opvragen. 

‘Allicht’ wenst CV De Muggezifters iedereen veel plezier en we willen afsluiten met de woorden van Albert Schweitzer:
Waar licht in de mens is, straalt het uit hem naar buiten”.