Rabo Clukas CampagneIn navolging van het succes van 2012 hebben wij als vereniging unaniem besloten in 2013 weer een goed doel te steunen met onze actie in het kader van de Rabobank Clubkas Campagne.

In 2013 zijn wij daarvoor uitgekomen bij Duchenne Heroes, waaraan o.a. Jack Vosters met een team deelneemt.
Wat is Duchenne? 

Wat is de ziekte van Duchenne?
De ziekte van Duchenne is een aangeboren vorm van spierdystrofie die alleen bij jongens voorkomt. Hierbij worden door een genfout de spieren langzaam afgebroken. Dat maakt de ziekte dodelijk. Vaak worden deze jongens niet ouder dan dertig jaar.  

Levensreddend medicijn
De Heroes fietsen om het mogelijk te maken onderzoek te doen naar een levensreddend medicijn voor deze jongens. Mede door de inzet van de Heroes tijdens voorgaande edities (totaal zes miljoen euro) is er nu eindelijk zicht op een medicijn, maar het blijft een race tegen de klok. Er moet nog heel veel werk gebeuren tot er een goedwerkend geneesmiddel beschikbaar is voor alle patiënten. 

Door het koppelen van onze activiteit aan een goed doel, in 2013 Duchenne Heroes waar het in 2012 Actie Alpe d’HuZes was, hopen wij dat wederom een groot aantal Rabobank leden hun stem op CV de Muggezifters uitbrengt. Wij schenken dan de helft van de opbrengst aan Duchenne Heroes en hopen hiermee dank zij u, een bijdrage te kunnen leveren aan de bestrijding van deze verwoestende spierziekte.
Duchenne Heroes