Freek Bijnen 42e Prins der Muggezifters

Na een gevarieerde middag waar BMP 2013cabaret, zang en dans elkaar in rap tempo afwisselde, werd op zondag 6 januari de nieuwe Prins der Muggezifters bekend gemaakt: Prins Freek. Hij zal komend jaar over het Muggeziftersrijk regeren met aan zijn zijde Prins Luuk 1, de nieuwe
jeugdprins van de Schoojers.

Tot tranen geroerd
De grappen buitelden over elkaar heen, op de Bonte MuggeParty van de Muggezifters. Met een schitterende dans van de mini’s van High Energy die gevolgd werd door een act ‘uit de oude doos’ van Toon Duis als Antonio Pavarotti. Hierna werd een prachtig lied, ten gehore gebracht door Fé, Sterre en Brit Daniëls. Zij zongen nog één maal hun vader toe en benadrukten hoe trots ze op hem zijn. Een heus ‘All you need is love’-moment want het bracht tranen in de ogen van Jeroen. Alsof dat nog niet genoeg was werd Jeroen toegezongen vanuit Playa de Anglés waar zijn vader – Toon Daniëls – op het moment verblijft. Ook zijn lied ontroerde zichtbaar. 

Prins Luuk 1
Het Broederschap der Prinsen nam het programma over door Prins Stanislaus op te nemen in hun midden maar niet nadat hij bungelend aan een touw een vestje van het plafond had moeten halen. Op de Bonte MuggeParty werd vele malen een beroep gedaan op Peter Bons, die van adjudant naar ‘gewoon lid’ werd getransformeerd, de presentatie deed van de Broederschap en ook nog in de goal moest tijdens de act van de Jeugdraad. Het idee was om degene uit de Jeugdraad Prins te maken die het eerst geen goal maakte tegen Peter. Maar die had duidelijk zijn dag niet want hij liet alle ballen door, wat hem op menig stekelige opmerking van presentator Jack Vosters opleverde. Uiteindelijk werd de goal verkleind met legoblokken en kwam uit zo’n legoblok Prins Luuk d’n Urste. Hij gaat regeren onder het motto: ‘Carnaval vierde jong of oud, ’t is Prins Luuk die een feestje bouwt’.  

Prins Freek
Na de pauze kwam dan eindelijk het moment waarop velen gewacht hadden: de bekendmaking van de 42e Prins der Muggezifters. In een decor waarin een goal, een iglo en een racefiets stonden kwamen diverse kandidaten naar voren die allemaal een goede reden hadden om geen Prins te hoeven worden. Totdat Nienke van Lieshout het woord overnam en meteen duidelijk maakte dat zij geen prinses zou worden. Maar met enkele aanwijzingen haalde zij ‘haar’ Freek uit de iglo; de zaal stond op z’n kop. In zijn openingsrede vertelde Freek dat hij altijd heel hard heeft geroepen dat hij nooit Prins zou worden. “Maar zeg nooit ‘nooit’ want toen ik gebeld werd en ‘de’ vraag gesteld werd, begon het toch te kriebelen.” Vorig jaar was zijn zoon Jelle de eerste Prins der Schoojers en blijkbaar doet goed voorbeeld goed volgen want dit jaar regeert Prins Freek. Zijn motto is: ‘Normaal met racket, puck en ballen maar nou urst lekker carnavallen’. De eerste officiële handeling die Prins Freek mocht verrichten wat de uitreiking van de Mug aan Wielerclub Het Snelle Wiel vanwege uitstekende verdiensten in de sportieve sfeer. 

Kennismaking
De negenendertigjarige Freek komt oorspronkelijk uit Eindhoven maar woont al vele jaren samen met Nienke in Bladel; ze hebben drie zoons: Jelle, Bram en Loek. In het dagelijks leven is Freek vakdocent lichamelijke oefening en sportcoördinator voor diverse gemeenten en zet hij zich met hart en ziel in om de jeugd aan het sporten te krijgen en te houden. In zijn jonge jaren was Freek een enthousiast ijshockeyspeler dat hij op topniveau speelde. Tegenwoordig beoefent hij diverse sporten maar altijd op hobbymatige wijze. Bij Bladella is Freek actief als opleider van jonge keepers en trainer van een jeugdelftal. Na afloop van de Bonte MunteParty gaf de OfGeZatBand een voorproefje op het komend carnaval en speelde de muziek die het publiek graag wil horen. 

Bron: PC-55 door Renate Pijnenburg

 

PS
Tijdens de middag kon het publiek ook nog gratis de naam van de Prins van 2013 raden.
De vrijkaartjes voor de Lichtstoet, Zittingsavond en een dinercheque voor een etentje bij “Brasserie Snieders” gingen naar Zenn Bierens, Barry van Lierop en Bas Bierens.
Veel plezier!