6 januari bekendmaking Bladelse Prins in gevarieerd programma 

Het best bewaarde geheim van Bladel zal op zondagmiddag 6 januari onthuld worden. Wie wordt de nieuwe Prins over het rijk der Muggezifters? Zijn er al aanwijzingen? Is er al iemand nerveuzer dan normaal? Afwijkend gedrag kan duiden op naderend Prinsschap. Maar afwijkend gedrag levert ook een heel plezierige middag op: een Bonte MuggeParty welteverstaan. Een middag vol zang, dans en animatie voor het hele gezin. Zorg dat je erbij bent.  

Feest voor jong en oud
“De Bonte MuggeParty is de aftrap voor het nieuwe carnavalsjaar”, opent Jeroen Janssen het gesprek, “Als hoogtepunt van deze middag presenteren we natuurlijk de nieuwe Prins – de tweeënveertigste dit jaar – en maken een leuke middag voor jong en oud. Zie de middag als een reclamezuil voor carnaval. Sinds enkele jaren is er voor de Jeugdprins(es) binnen het Bladels carnaval een steeds belangrijker rol weggelegd. Uiteraard wordt hier op de Bonte MuggeParty aandacht aan besteed. Voor de jeugd wordt op verrassende wijze de nieuwe leider gepresenteerd. De jeugd heeft de toekomst en samen met Schoojers maken we er een feestje van.” Onder het motto: als de kinderen genieten, genieten de ouders ook wordt de Bonte Mugge- Party een feest voor iedereen.  

Oud en nieuw
Het programma bevat enkele vaste onderdelen en een aantal nieuwe acts. High Energy en de Broederschap der Prinsen met de enveloppenverkoop zijn vaste waarden op de middag. Jos Panjoel: “Maar we zijn ook in het verleden gaan graven. Toon Duis komt met zijn act als Pavarotti. Op veler verzoek, kan ik zeggen want die act sloeg jaren geleden heel goed aan op de zittingsavonden. Helmondse humor doet het altijd goed in Bladel en daarom komt ‘Spoit Elluf’. Helmonds cabaret voor iedereen ‘die het Hellemonds kan verstaan’. Dat belooft wat.”  

De Wappers
Inmiddels mag het een traditie genoemd worden dat op de Bonte MuggeParty het nieuwe Bladelse carnavalslied gepresenteerd wordt. Dit jaar door niemand minder gezongen dan ‘de Wappers’. Jeroen: “Die naam zal niet meteen bij iedereen een belletje doen rinkelen. Vorig jaar maakte de uit Mierlo afkomstige Christian Goossens kennis met het Bladels carnaval. Hij trouwde afgelopen jaar met een Bladelse, schreef samen met zijn zangmaat Jos Lenssen een nummer speciaal over Bladel en dat komen ze zingen. Geen betere manier om te integreren, dachten wij.” 

Wie o wie?
Voor de vertrekkende Prins volgt nog de gebruikelijke opname in het Broederschap van Prinsen en staat een verrassingsact op de agenda maar daarover kan om begrijpelijke redenen niet verder uitgeweid worden. Wie Prins Stanislaus XV gaat opvolgen houdt de gemoederen inmiddels bezig in Bladel. Hij is bekend in zéér kleine kring en die houden de lippen stijf op elkaar geklemd. Het is mogelijk om een gokje te wagen en naar de naam te raden. Wie het goed heeft maakt kans op twee kaarten voor de Lichtstoet, de Zittingsavond of een diner voor twee bij Brasserie Snieders. 

OfGeZatBand
“Het moet een middag worden voor jong en oud”, vertelt Coen van Lierop verder, “We hebben daarom twee dames bereid gevonden om kinderen te schminken, Margaret van den Berg en Petri Jobse. Voor de jongere carnavalsvierders is het vaak moeilijk om een hele middag op een stoel te moeten zitten. We denken dat dit een mooie afleiding voorde kinderen is.” De OfGeZatBand zal van de partij zijn op de Bonte MuggeParty. Chris van de Vijfeijke lacht: “Tijdens de middag speelt de OfGeHalfZatBand. Ik doe de muziek samen met Peter Bons; na afloop is de band wel compleet en spelen we alvast als voorproefje op carnaval. Natuurlijk kunnen er verzoekplaatjes ingeleverd worden. Mogelijk spelen we die ter plekke en anders gaan ze op de lijst en komen ze op het Groot Muggenbal aan bod.” 

Gratis maar niet voor niks
De nieuwe opzet van de Bonte Mugge-Party valt goed in de smaak bij het publiek. “We hebben goed naar de commentaren geluisterd van onze gasten”, vertelt Jeroen, “Zo vond men vorig jaar dat er te weinig barcapaciteit was. Daarom openen we dit jaar twee bars in Den Herd. Voor de honger hoeft ook niemand de receptie vroegtijdig te verlaten want er zal van alles te koop zijn in het eetstandje. We nodigen iedereen van harte uit om naar de Bonte MuggeParty te komen, die om exact 13.49 uur begint. De toegang is gratis maar je komt nooit voor niks.” 

Bron: PC-55 door Renate Pijnenburg