Een jaar geleden ben ik lid geworden van Carnavalsvereniging De Muggezifters in Bladel.
Waarom?
-Niet omdat ik al jaren aaneengesloten een overtuigd carnavalsvierder ben
-ook niet, omdat ik zo graag tijdens de optocht op de Prinsenwagen wou staan en
-ook niet, omdat ik per se in de Raad van Elf wou.

Waarom dan wel?
Omdat mij uitgelegd werd, dat bovenstaande niet het belangrijkste is om lid van de vereniging te kunnen zijn.
Wat wel belangrijk is, is dat je buiten de carnavalsweek, ongeveer 1 avond per 14 dagen in de periode december t/m maart wilt spenderen, in een gezellige (ik spreek inmiddels uit ervaring) vereniging. Dit om, zoals in het artikel en interview met Johan Pijnenburg van vorige week te lezen was, het doel van de vereniging te helpen realiseren: “het bevorderen van de carnavalsviering in Bladel op een goede en verantwoorde manier, voor personen uit alle lagen van de bevolking”.
Dit sprak mij wel aan en ik kan alleen maar zeggen, dat ik mijn eerste jaar met plezier beleefd heb en dat het mijn verwachtingen op alle gebieden heeft overtroffen.
CV De Muggezifters is een gezellige vereniging, vóór, tijdens en na carnaval.
Je wordt enthousiast ontvangen door leden waar je er vast wel enkele van kent maar ook een aantal niet.
Maakt niet uit, je wordt zo opgenomen in de groep.
Nog een voordeel: je kunt min of meer zelf bepalen bij welke commissie je wilt meedraaien.

Commissie? Zelf bepalen? Hoe zit dat dan?
Ja, we hebben commissies samengesteld, omdat de carnavalsvereniging een veelheid aan activiteiten organiseert waar menigeen niet van op de hoogte is.
Commissies dus, die één specifieke activiteit organiseren, bijvoorbeeld de commissie Optochten of Scholenbezoek maar ook commissies die gedurende een groter deel of zelfs het gehele carnavalsseizoen actief zijn, zoals de commissie Muziek of de PR commissie, waar ik zelf deel van uitmaak.

Zelf bepalen?
Ja. Waar gaat jouw persoonlijke interesse naar uit? Waar ben je goed in? Waar heb je ideeën over? Zou je eens ‘mee willen lopen’ met een commissie ter kennismaking?
Als je dit kenbaar maakt is er zeker een plaatsje vrij voor jou in één van de commissies.
Ben je eenmaal lid van een commissie, dan is het net als anders als je een feest mee organiseert: de voorbereidingsavonden zijn vaak net zo leuk als het feest zelf!

Op de website, onder activiteiten staat het programma voor 2013, waarin je kunt zien, dat er net zoveel aan carnaval voorafgaat als dat er tijdens de carnavalsdagen plaatsvindt. En als toegift is er dan nog de organisatie van de Lichtstoet door CV de Muggezifters. Een niet geëvenaard evenement in de Kempen en zelfs ver daarbuiten.

Het afgelopen jaar hebben we ons ook nog ingezet voor de Rabobank Clubkas campagne. Hier heeft onze vereniging de originaliteitprijs gewonnen. Van het geld dat dit op zou leveren, hadden we vooraf al vastgesteld om 50% te schenken aan een goed doel.
Het komende jaar willen we dit weer doen.

Toch enkele uitschieters in de vele hoogtepunten zoals ik die beleefd heb.
Natuurlijk de Bekendmaking Prins en jeugdprins. Dit was mijn vuurdoop als lid van de Raad van Elf en was een happening van jewelste met spanning, verrassing en emotie.
Dan de feestmiddagvoor het Zorgenkind, het ZoKi fist, waar iedereen, met of zonder beperking, vanzelf meegaat in het enthousiasme wat bereikt wordt met alleen maar een beetje muziek en mensen die gekomen zijn om plezier te maken. Het was een fantastischemiddag.
Bij de bezoeken aan Huize Kempenland en de Floriaan en bij het Jeugdcarnaval blijkt, dat iedereen het carnaval op zijn eigen spontane wijze beleeft, van jong tot oud.
Of de gezonde spanning die heerst tijdens de prijsuitreiking van de Grote Optocht maar zeker ook op dinsdagmiddagbij de Kinderoptocht.
Eigenlijk teveel om op te noemen. Het was in één woord, geweldig, om dit mee te mogen organiseren en achteraf te mogen constateren, dat er niet één wanklank gevallen is.
Het geeft je energie om telkens weer door te gaan, ideeën mee uit te werken of gewoon een helpende hand toe te steken.

Ben jij iemand die deze vorm van energie opdoen aan den lijve wil ondervinden, heb je misschien al een idee of wil je gewoon lid worden van een gezellige vereniging die verjonging toejuicht (we denken aan 30 plussers maar let wel, iedereen mag reageren).
Of ken je wellicht vrienden of kennissen voor wie dit iets is?
Laat het ons weten, door iemand van de vereniging die je kent, aan te spreken of door contact op te nemen met René Heijmans tel. 0497-386702 en 06-51185494 of mail naar m.heijmans4@chello.nl en Pius Lemmens tel. 0497-383615 of mail naar piuslemmens@hetnet.nl.

Ook kun je alvast een indruk opdoen op deze website en via Facebook.
We laten iedereen graag meegenieten van onze vereniging!

Namens de PR Commissie, Piet van Guluck, pietvanguluck@kpnmail.nl