Johan Pijnenburg, levende Blaalse carnavalslegende

Als je aan Johan Pijnenburg denkt, denkt iedereen meteen aan  “De Muggezifters”.

De Muggezifters, een vereniging die niet meer weg te denken is uit het Bladelse folkloristische-culturele leven.

Het is een twee-eenheid die in Bladel carnaval op de kaart heeft gezet.

Na 41 jaar deze vereniging geleid te hebben stopt hij als actief lid van de vereniging. Uiteraard blijft Johan grootvorst, een titel die hem voor het leven gegeven is. Via zijn Erelidmaatschap blijft hij uiteraard ook verbonden aan onze vereniging.

Met het stoppen als actief lid wordt er een markante en bijzonder tijdsperiode  in het Bladelse carnaval afgesloten.

Als mede oprichter, samen met Frans Moors, heeft hij in 1971 aan de basis gestaan van dit feest in Bladel. In de daarop volgende jaren is het onder zijn leiding uitgebouwd tot een vereniging waarin centraal staat en stond en wij citeren uit de statuten Het doel van de vereniging is het bevorderen van de karnavalsviering in Bladel. Zij maakt een goede en verantwoorde karnavalsviering mogelijk voor personen uit alle lagen der bevolking

Termen als verantwoord, gedisciplineerd, kameraadschap en kwaliteit spelen hierin een belangrijke rol.

Dat Johan geslaagd is in zijn missie is duidelijk. Al meer dan 40 jaar wordt op een verantwoorde manier carnaval gevierd in Bladel.
Hij heeft 41 Prinsen begeleid en gezorgd dat zij een onvergetelijk jaar als Prins hebben gehad.

Door vele nieuwe initiatieven, denk onder andere aan de eerste zittingsavonden van de kempen, de carnavaleske raadszitting met daarbij de uitreiking van de Mie Moors Memorial, het beeld van Mie Moors, de Blaalse Lichtstoet, is dit feest in Bladel gestimuleerd. Vele duizenden mensen uit alle lagen van de bevolking waren en zijn op een of andere manier actief met, tijdens en voor carnaval.

Met het stoppen van Johan Pijnenburg als actief lid stopt zeker niet het carnaval in Bladel. De huidige leden en bestuur zullen het  geesteskind van hem voortzetten. Met de principiële uitgangspunten zoals verwoord in de statuten zal dit feest in Bladel in de huidige tijd en omstandigheden worden georganiseerd.

De Bladelse gemeenschap is Johan Pijnenburg veel dank verschuldigd voor al zijn werk dat hij voor de het carnavalsfeest heeft gedaan.

Voor al zijn inspanningen is Johan al diverse malen gelauwerd. Onder andere door de Koningin, de gemeente Bladel en uiteraard de vereniging zelf.

Om iedereen de gelegenheid te geven Johan persoonlijk te bedanken zullen wij nog  op gepaste wijze van hem officieel afscheid nemen. In overleg met Johan is besloten om dit te doen na carnaval 2013 en wel op zaterdag 13 april.

in actie voor een raadzitting