Na bijna 40 jaar lid te zijn geweest heeft Jan van Avendonk te kennen gegeven  te stoppen als actieve Muggezifter.

Jan was een echte Muggezifter in hart en nieren.

Jan is, naast de vele activiteiten die hij heeft verzorgd, bovenal actief geweest in de commissie Zittingsavond. In deze rol was hij vooral belast met de coördinatie richting de artiesten. Als een volleerd kapitein regisseerde hij in de foyer de zittingsavond. Hij zorgde dat de artiesten ontspannen aan hun optreden konden beginnen. Voor de artiesten was Jan hun steun en toeverlaat.

Jan had ook de contacten met de “buitendorpse artiesten”. Tot in Helmond, Aarle Rixtel en vele andere carnavalsgemeenten was Jan een bekend persoon. Hij was voor hen de belichaming van het Blaalse carnaval.

 

De Bladelse (carnavals) gemeenschap is Jan veel dank verschuldigd voor zijn inzet. Mede door zijn lange bijdrage aan het carnavalsfeest is het carnavalsfeest in Bladel geworden tot wat het vandaag is.

Wij zullen nog op gepaste wijze van Jan en zijn Annemie afscheid nemen.