Op zaterdagmiddag 14 april jl. heeft de 30 jarige Peter Bons zich geweldig gemanifesteerd tijdens het uitvoeren van allerlei gevarieerde opdrachten. Hij heeft hierdoor de meeste van zijn medebroeders kunnen overtuigen, zodat aan het einde van de avond het felbegeerde lintje door voorzitter/secretaris/penningmeester Loet Verhoeven op zijn linker borst (bij het hart) kon worden gespeld.

De commissie had vooraf een prima programma samengesteld, waarbij Peter af en toe tot het gaatje moest gaan om de opdrachten tot een goed einde te brengen.
Als eerste opdracht moest Peter het kunstwerk “De Steek” poetsen en zijn eigen confetti-plaatje toevoegen, terwijl de broeders onder het genot van een kopje koffie met gebak, vanaf het zonnige terrasje, controleerden of dat hij dat wel goed deed. Daarna volgde de volgende opdracht: als oudere, gemaskerde man moest, de soms ijdele, Peter zijn schoonmoeder aquarelleren. Voordat de verf droog was volgde de volgende opdracht alweer: om 17.45 uur op de Markt van Bladel een optreden (10 liedjes met aangepaste tekst) op een podium, met begeleiding van orkest én 3 zangeressen, verzorgen. Terwijl het Broederschap op het gildeterrein, in hun prachtige nieuwe onderkomen, kruisboogschietinstructies kreeg, ging Peter hiermee aan de slag. Tussendoor schoot Peter zich nog naar de finale, waarbij hij (gelukkig) nipt verloor van medebroeder Jos Panjoel. Op de Markt aangegekomen zagen de oud-Prinsen dat Peter het aardig voor elkaar had: voor zijn broeders-in-spé waren er stoelen met drankjes gereserveerd. Het optreden van ruim een uur was een daverend succes. Ook het toegestroomde publiek en de gearriveerde eega’s genoten van de man met het masker. Terwijl iedereen van een natje en droogje genoot, zette “de nog steeds niet opgenomen Peter” een matig sport-quizje in elkaar. Maar na een tumultueuze avond “Bij Ons”, waarbij de ene broeder het nog beter wist dan de andere, werd Peter uiteindelijk uit zijn zenuwachtige lijden verlost en werd hij terecht opgenomen in de Broederschap van Prinsen.
Proficiat en welkom bij dit illustere gezelschap!