Vier avonden lang Bladelse humor en talent

Uitsluitend Bladelse artiesten op de zittingsavonden van CV de Muggezifters. Maar liefst vier avonden lang vliegen de grappen over dorpsgenoten om de oren; worden bekende Bladelnaren – BB’ers – op de hak genomen en krijgt het lokale talent een kans. De typetjes staan in de startblokken en repeteren zich nu nog een slag in de rondte om een perfecte act neer te zetten. 

Jan en Jack
In de afgelopen jaren heeft Jan Smets zich geprofileerd als ‘Blaalse Wendbuil’. Volgens Grootvorst Johan Pijnenburg is dat wat Jan doet precies waar het met carnaval om gaat. “De gebeurtenissen van alledag in de onmiddellijke omgeving op de hak nemen. Ik vind het uitzonderlijk knap dat hij zo scherp alles op rijm kan zetten en daarbij de kern weet te raken.” Net als vorige jaren zal ook Jack Vosters weer op de planken gaan staan; dit keer gaat Jack op bezoek bij creaties die hij in voorgaande jaren heeft neergezet. Verrassend.

Arie en de drie gezusters
Arie Schoofs kruipt in de huid van Wiel Voorvork, fietsenmaker. Arie kennende belooft het een hilarische vertoning te worden. Arie staat inmiddels bekend om zijn sterke woordgrappen. De drie Gezusters pakken dit jaar uit met nieuwe liedjes en sketches. Nienke is de moeder van Prins Jelle 1, het blauwe bloed stroomt dus wel degelijk door de aderen. Niet voor niets dat er vorig jaar zo gelobbyd is bij de Muggen.

Sem en High Energy
Sem van den Borne kruipt deze keer niet in de ton maar laat op andere wijze zien dat hij op het podium thuishoort. Zang en cabaret zal hij brengen en hij laat daarmee zien dat hij een rasentertainer is. Natuurlijk is een zittingsavond niet compleet zonder High Energy. Vorig jaar maakten de dansers en danseressen een wereldreis; dit jaar barst er een heus circus los. De verwachtingen bij het publiek zijn hooggespannen.

Debutanten en combo
Dit jaar staan twee debutanten op het podium bij de Muggen. Het duo Evert de Kock en Jeroen Molenschot zal met woorden en muziek een mooie act presenteren. Evert is woordkunstenaar en Jeroen is een virtuoos op gitaar; een prachtige combinatie Het initiatief wordt warm ontvangen door de commissie zittingsavond. “Wij zijn altijd heel blij als nieuwe talenten het aandurven om vijf keer voor een volle zaal te durven optreden”, aldus een commissielid. Voor de muzikale ondersteuning wordt gezorgd door het Muggecombo, bestaande uit: Jack Knook, Guud Krekels, Louis Kaethoven en Jos Kaethoven.

Praktische informatie
De voorverkoop van de zittingsavonden, die traditiegetrouw door Harrie Fiers gepresenteerd zal worden, start op zaterdagochtend 21 januari om 10.00 uur. Kaarten kosten € 11,- per stuk. Wanneer er na de eerste voorverkoopdag nog kaarten over zijn, volgen er verkoopmomenten op 27 en 31 januari en 7 februari; telkens om 19.00 uur in Den Herd. De zittingsavonden vinden plaats op 3, 4, 10 en 11 februari; de seniorenavond is op 2 februari. Een unieke gelegenheid om Bladels talent aan het werk te zien.

Bron: PC55 door Renate Pijnenburg