Bladel heeft al jaren een jeugdraad met carnaval, georganiseerd door de gezamenlijke buurtverenigingen. Dit jaar onder de verantwoordelijkheid van Buurtvereniging De Noordhoek. Tenminste tot de nieuwe stichting is opgericht want de jeugdraad krijgt in de toekomst een eigen stichting. Hierover leest u binnenkort vast meer.

De Jeugdraad wordt aangevoerd door een Prins. Zondag 8 januari werd hij op de Bonte Mugge Party van C.V. de Muggezifters bekend gemaakt: Prins Jelle 1.

Prins Jelle 1 heet in het dagelijks leven Jelle Bijnen. Hij is een zoon van Freek Bijnen en Nienke van Lieshout.

Juf Anke van groep 6 van de Toermalijn zal wel erg trots zijn dat zij een Prins in haar groep heeft. Ook zijn jongere broers Bram en Loek zijn erg trots.

Verder houdt Jelle van crossen, gamen, tekenen, motors en van lekker eten. Vooral als dat op vakantie in Portugal is waar genoten wordt van strand, zee, zon en het zwembad. Maar het leukst vind Jelle het keepen bij E9 van Bladella. Als het aan Jelle ligt gaat er geen een in.

Zijn steun en toeverlaat tijdens de carnaval is Rob Schilders, zijn adjudant. De rol van Vorst(in) is dit jaar weggelegd voor Sterre Daniëls. Zij zijn alle drie, net als de raad van 11, voorgedragen door de buurtverenigingen van Bladel.

De raad van 11 bestaat uit: Stijn Vennix, Daniël Wouters, Thomas Kuijs, Isa Wouters, Pim Meijer, Nick Lavrijsen, Femke van de Ven, Teun Meijer, Emma Sol, Victor van de Weem en Frank van Avendonk.

De Jeugdraad van Bladel wenst u allen een zeer vreugdevol carnaval toe! Wilt u al meer weten over de raad en de stichting kijk dan op www.schoojers.nl