8 januari spetterende optredens en bekendmaking nieuwe Prinsen van Bladel

Het gonst in Bladel al weer van de geruchten. Wie zal er dit jaar gaan regeren over het Muggerijk? Wie is er gesignaleerd bij de schoenenzaak om zwarte schoenen te kopen? Wie gedraagt zich al wekenlang verdacht of ietwat nerveus? Kent u hem? Zijn naam zal bekend worden op 8 januari. De Bonte Muggeparty in Den Herd in Bladel belooft een spektakel te worden voor het hele gezin. ‘Carnaval is een feest dat het hele gezin betreft’, is de stellige overtuiging van de commissie die de organisatie op zich neemt. Met als hoogtepunten natuurlijk de bekendmaking van de twee Bladelse Prinsen. Twee? Ja, natuurlijk; de jeugdprins hoort er helemaal bij en ook voor hem (of haar) is een rol weggelegd.

Hier móet je bij zijn
“Het wordt nóg mooier dan vorig jaar”, trapt Jeroen Jansen af, “Wij zien de Bonte Muggeparty als reclamezuil voor het totale carnaval in Bladel We willen iedereen daarbij betrekken, jong en oud. Dat willen we doen door een spetterend en middagvullend programma te bieden waar voor ieder wat wils is.” Sjoerd van Lierop vult aan: “Het wordt echt gaaf dit jaar. Let op mijn woorden: volgend jaar ligt iedereen ’s morgens om vijf uur voor de deur om erbij te kunnen zijn.” De overige commissieleden zien dat niet snel gebeuren maar het idee erachter beamen ze. Henk Wouters: “Vorig jaar hebben we heel veel positieve reacties gehad en die lijn willen we voortzetten. Het wordt wel echt een middag waar je bij móet zijn.”

Spektakel
De commissie is zelf erg enthousiast over het programma. Jeroen: “We mogen best stellen dat het spectaculair wordt. De percussiegroep van L’Union opent de middag. Enkele weken geleden zijn zij kampioen geworden en zij laten Bladel even zien waarom dat terecht was. Veel spetterender kunnen we de middag niet openen, denken wij. Dan komen de junioren van High Energy hun danskunsten laten zien. We willen niet de precieze volgorde van alle artiesten en optredens bekend maken maar ergens gedurende de middag zal het nieuwe Bladelse carnavalslied gepresenteerd worden. Net als vorig jaar – ‘het rodeneuzenlied’ –  geschreven door Fred van Avendonk en dit jaar gezongen door John en Lion Lavrijsen. De muziek is van Chris van de Vijfeijke. Inmiddels is het lied opgenomen in de studio van Jos Kaethoven en kan dus volop gedraaid worden met carnaval.”

Muziek en variété
Dikke kans dat het nieuwe carnavalslied ook gespeeld gaat worden door de OfGeZatBand; de gelegenheidsformatie die op carnavalszaterdag die muziek gaat spelen die het publiek wil horen. Henk: “Ik hoorde van de bandleden dat er al veel verzoeknummers binnenkomen. Op 8 januari kunnen er in een speciale brievenbus verzoekplaten doorgegeven worden. In de pauze en na afloop geeft de OfGeZatBand alvast een voorproefje van wat we met carnaval kunnen verwachten.” Een vast onderdeel van de Bonte Muggeparty wordt: ‘uit de oude doos’; een groep of artiest die bij eerdere optredens bij de Muggezifters veel succes heeft gehad. Dit jaar komt DVO oftewel Dè Vèlt Op. Wie kent ze niet meer: Theeke en Pietje en de drie dames die ze op zang begeleiden. Humor uit Helmond.

Vliegende reporter
De officiële momenten zoals het afscheid van Prins Peter en de inauguratie van de nieuwe Prins zal traditiegetrouw in handen zijn van Grootvorst Johan Pijnenburg. Net als vorig jaar zal ook de jeugdprins officieel zijn (of haar) opwachting maken. Sem van den Borne neemt op ludieke wijze de presentatie van de Bonte Muggeparty in handen en krijgt daarbij hulp van een vliegende reporter, die op de voet gevolgd wordt door een cameraploeg van Pius X tv. Cameraman Arno Maandonks en geluidstechnicus Tom Krijnen gaan met de reporter in de spelonken van Den Herd op zoek naar aanwijzigen die iets verraden over de identiteit van de nieuwe Prins. Uiteraard kijkt het publiek mee op het scherm in de zaal.

Interactief
Net als vorig jaar kan het publiek alvast een gokje wagen door naar de naam van de nieuwe Prins te raden. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen. Kaartjes voor de Lichtstoet, Zittingsavond en voor de winnaar een dinercheque voor een etentje Bij Ons. Paul Wouters: “We maken er een gezellige middag van waar, wat ons betreft, nog lang over nagepraat zal worden en wat een opstapje zal zijn naar een spetterende carnaval.” De commissie heeft alles uit de kast getrokken om het publiek een aangename middag te bezorgen. De Bonte Muggeparty begint om elf minuten vóór twee.

Bron: PC55 (door Renate Pijnenburg)