In 2017 vond de laatste carnavaleske raadszitting plaats, maar niet getreurd……….

Wij gaan verder met: ‘Mee de Prins aan tafel…!”

___________________________________________________________________________
LAATSTE RAADZITTING:
Maandagmiddag 27 februari 2017 om 13.30 uur in het gemeentehuis. Gratis entree!

“Kolderieke vergadering met Wim Kan effect”
Het schijnt ooit eens in Geldrop geweest te zijn, maar verder is het een unicum in de wijde omgeving: “De carnavaleske raadszitting”. Op carnavalsmaandagmiddag wordt een alternatieve raadszitting gehouden met wethouders, burgemeester en raadsleden, maar dan nagespeeld door Prins, Adjudant, Grootvorst en Raad van Elf.

De carnavalsvereniging “de Muggezifters” hield dit roemruchte spektakel in 2017 voor de 32e en tevens laatste keer!

De Raadszaal van het gemeentehuis is steeds te klein om het toegestroomde publiek te herbergen. Ooit staan  de nieuwsgierigen tot in de hal van het gemeentehuis om alle onverwachte gebeurtenissen via een videoscherm te kunnen volgen.

De Muggezifters zijn met de zittingen begonnen omdat er behoefte was aan een ludieke carnavaleske happening die voor het hele dorp leuk was. Waarbij ook actuele zaken lekker op de korrel konden worden genomen en alle smakelijke voorvallen uit een vol jaar gemeentelijk leven sterk aangedikt en gehekeld konden worden. Voorbeelden hiervan: het gemeentelijk monumentenbeleid, herindelingplannen, stankcirkels in Netersel, kinderopvang, et cetera.

Het schrijverscollectief, momenteel bestaande uit: Jan Smets, Pius Lemmens, Toon Duis en Piet van Guluck verzamelt in de loop van het jaar mogelijke agendapunten.
In september beginnen de eerste bijeenkomsten van het collectief en dan volgen er nog vele avonden om de zitting helemaal op papier te zetten en inhoud te geven.

Mie moorsEen van de hoogtepunten van de zitting is ook de uitreiking van de
Mie Moors Memorial.
De onderscheiding is genoemd naar Mie Moors, de eigenzinnige Bladelse koopvrouw wier beeld het Marktplein siert. Een bronzen replica daarvan is ieder jaar voor een Bladelse groepering, vereniging of individu die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap. Maar die daarnaast er een eigenzinnige, bijzondere of afwijkende mening op na houdt.

De schrijvers hebben zelf enorm veel plezier met alle voorbereidingen. Maar het loopt nooit altijd precies zoals gepland. En zo hoort het ook. Er is geen try-out. Het moet in een keer goed. In ieder geval is het evenement zo beroemd aan het worden dat de Bladelse notabelen er werkelijk op staan te kijken om genoemd te worden tijdens de kolderieke vergadering.
“Het Wim-Kan-effect dus…!”