Voor foto’s van 2015-2016-2017-2018: klik hier
Voor sfeer-impressie 2017: klik op foto voor video

Verslagen 100% BL in 2017:

100% Dik in orde!
Het publiek stroomde afgelopen zaterdag massaal naar de Bladelse markt voor de derde editie van 100 % Blaal. De hele avond door volgde het ene talent het andere op, begeleid door de OfGeZatBand, voor de gelegenheid aangevuld met gitarist Carlo Luijten.
Van zeven tot half één was het volop genieten geblazen.

100% Talent
100% Blaal begon dit jaar een uurtje eerder; jong talent mocht het eerste uur het podium op. Leerlingen van Chris van de Vijfeijke en Bas Soetens lieten horen wat ze de afgelopen jaren geleerd hebben. Veel, zo bleek al snel; een lust voor het oor en oog. Uiteraard ontbraken The Black Swords niet; het publiek verzamelde zich rond het podium om geen noot te hoeven missen; na afloop werden talloze handtekeningen uitgedeeld.

100% Gruwelijk
Stipt om 20.00 uur trapte de OfGeZatBand af met een aaneenschakeling van gastoptredens, hits en meezingers. Van André Hazes tot The Beatles en van Anouk tot Tina Turner; het kwam allemaal voorbij tijdens de explosie van muzikaliteit en performances. “Het was gruwelijk”, zouden sommige BN’ers zeggen. En gruwelijk was het: gruwelijk gezellig, gruwelijk goed, gruwelijk lekker weer en gruwelijk smakend naar meer.

Vuurwerk
Het programma werd een korte tijd onderbroken voor een romantisch huwelijksaanzoek waarop hartgrondig ja werd gezegd; de liefde vierde hoogtij. Het hele spektakel werd afgesloten door vuurwerk maar het echte vuurwerk had toen al plaatsgevonden; op het podium. Duizenden mensen zongen mee, dronken wat en genoten van al het talent dat optrad. De organisatie kan haast niet anders dan besluiten dat ook in 2018 100% Blaal wederom zal losbarsten op de Bladelse Markt.
Het publiek kan niet wachten; de artiesten staan in de rij; talent is er meer dan voldoende in de regio en het weer schijnt al rekening te houden met de datum:
7 juli 2018

Verslag Renate Pijnenburg, PC55

—————————————————————————————————————————–

Openlucht zangspektakel trekt veel volk naar Markt Bladel

Een huwelijksaanzoek op het podium van 100% Blaal. Het gebeurde zaterdagavond echt tijdens het openlucht zangspektakel met enkel lokale artiesten op de Markt in Bladel. Een paar duizend toeschouwers waren de getuigen bij het aanzoek.

 

‘Geluk, puur geluk’, zegt Tom Maas van de organisatie als hem gevraagd wordt hoe ze ook dit jaar de weergoden weer gunstig hebben weten te stemmen.
,,Nee, ook geen worst naar de Clarissen gebracht, we hadden regenponcho’s in de bestelling maar die hebben we afgezegd.”

Voor de derde editie van 100% Blaal werd, aan de begeleidende handen van Chris van de Vijfeijke en Bas Soetens, al om zeven uur afgetrapt door jeugdig lokaal talent. Met name de ‘eigen’ band The Black Swords lokte veel jeugd naar het marktplein. ,,Dat was mooi meegenomen maar we hebben toch een luxeprobleem. We hadden zoveel aanbod van lokale artiesten dat we streng moesten selecteren. Knelpunt was ook het beschikbaar krijgen van vrijwilligers. Zo hebben we dit jaar mensen van Bladella voor de bezetting van een van de bars. En we horen ook dat mensen andere dingen afzeggen omdat ze hier willen zijn”, zo legt Maas uit.

Smoking
,,Gekker moet het niet worden”, merkt een van de bezoekers op als presentator en zanger Peter Bons even na half tien van het podium daalt om Hetty uit het publiek naar voren te halen. Op dat podium komt vriend Hans van Mil in smoking tevoorschijn om haar in het bijzijn van een vol marktplein ten huwelijk te vragen. Ondertussen weten met name Babette Holtman en Ruud Kneefel het publiek te boeien.

Met haar vriendengroep is Brigit Heesterbeek een vaste bezoekster van het muziekspektakel. ,,We komen vooral voor de ambiance, er hangt een gemoedelijke sfeer, het is echt op zijn Bladels en we komen veel bekenden tegen. Een van de ouders van een kind dat ik als leerkracht in mijn klas heb, doet mee. En daar moet ik maandag natuurlijk over mee kunnen praten.” Als Peter Bons van de OfGeZatBand even later Bloed, zweet en tranen inzet, kijken de bewoners van de aan de Markt grenzende appartementen uit over één kolkende en meedeinende massa.

Ook Wany en Ina Looij zitten te genieten. Ze komen uit Voorne-Putten en verblijven op camping De Ganzenhof. Ze roemen de sfeer en de gezelligheid in het Bladelse. Carnavalsvereniging De Muggezifters kijkt tevreden terug op het festijn: 100% Blaal is 100 procent geslaagd.

Bron: E.D. door Wim Claassen