100% Succesvol – 100% BL
Is de Markt in Bladel nou kleiner geworden of wordt het nog elk jaar drukker bij 100% BL?
Waarschijnlijk dat laatste want er is een goed Brabants gezegde dat luidt: waor ’t is, wil ’t zèn’. Wat zoveel betekent dat mensen dáár willen zijn waar het goed is.
En goed was het bij 100% BL, méér dan goed, zelfs.
Het was fantastisch, op het fenomenale af.

De jonge talenten – leerlingen van Chris van de Vijfeijke en Bas Soetens – openden de avond en lieten zien dat 100% BL een toekomstbestendig evenement is. Met passie en vooral veel muzikaliteit kwamen de grootste hits voorbij. Die trend werd doorgezet door de volwassen zangers en zangeressen, die stuk voor stuk bewezen een plaatsje op het 100% BL-podium te verdienen. Het duurde niet lang of het publiek veranderde in een kolkende massa waarbij volop meegezongen en gedanst werd.
Artiesten ondersteunden elkaar door backing vocals voor elkaar te verzorgen en de OfGeZatBand – voor de gelegenheid versterkt met gitarist Carlo Luijten – speelde de sterren van de hemel. Vier uur non-stop muziek, tot in perfectie uitgevoerd, oogstte lof bij het publiek, die hun waardering meermaals luid liet horen.
De bar draaide overuren want het was warm in Bladel en door de muziek van 100% BL werd het nog een graadje warmer. Dit schreeuwt om een vervolg, de organisatie beloofde: volgend jaar staan we er weer!

Bron: PC-55, door Renate Pijnenburg / Igor Kant-fotografie